Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

22-10-2014

Rudens, folklora, Puškins…


Jau par labu tradīciju ir kļuvuši divi rudenīgi pasākumi pilsētas skolēniem.

15.oktobrī notika folkloras festivāls 5.klašu skolēniem, kuru organizēja un novadīja Daugavpils 10.vidusskolas skolotāji. Daugavpils Centra vidusskolas, Krievu vidusskolas-liceja, J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas, 17., 13.,16., 3.vidusskolas un 11.pamatskolas skolēni ne tikai rādīja savu apķērīgumu un sakāmvārdu, teicienu un tradīciju zināšanas, bet arī daudz iemācījās. Pēc visu „staciju” pārbaudījumu izturēšanas pasākuma dalībnieki sapulcējās zālē uz kadriļu. Visiem bērniem pasākums ļoti patika, turklāt katrs dāvanā saņēma saldu pārsteigumu – cukurgailīti.

Nākamajā dienā, 16.oktobrī, 2. – 12.klašu skolēniem savas durvis viesmīlīgi vēra Daugavpils 15.vidusskola, sagaidot A.Puškina Liceja dienai veltītā radošo darbu konkursa dalībniekus. Zālē īpašu noskaņu radīja sveču liesmiņas, bija izveidota grāmatu izstāde, bet skolēni ar saviem darbiem iepazīstināja visus klātesošos. 37 skolēni no Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja,  3.vidusskolas, J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas, 9.vidusskolas, 10.vidusskolas, Centra vidusskolas, 11.pamatskolas, 12.vidusskolas, 13.vidusskolas, 15.vidusskolas, 16.vidusskolas, J.Pilsudska valsts poļu ģimnāzijas un Krāslavas Varavīksnes vidusskolas saņēma festivāla dalībnieka sertifikātu, bet katra dalībskola – skolēnu darbu krājumu.

            Paldies par Daugavpils 10.vidusskolas skolotājām Viktorijai Vaivodei, Annai Fokinai, Lilijai Kozindai, Ņinai Podobai,  Jeļenai Žagarei,  Annai Gasinai, Inārai Timofejevai un Natālijai Kudiņai un Daugavpils 15.vidusskolas skolotājām Ritai Peredņai, Ludmilai Dobroserdovai, Nataļjai Postojevai un Jeļenai Kazačonokai par pasākumu organizēšanu un vadīšanu!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

izglītības metodiķe

Marija Žilinska

t.65432102




Atpakaļ