Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

22-10-2014

Dzīvnieku aizsardzības nedēļa


Katru gadu oktobrī Daugavpils Saskaņas pamatskolā tiek atzīmēta dzīvnieku aizsardzības diena. Skolā vairākas dienas notiek aktivitātes, kuru laikā skolēni, vecāki un skolotāji vāc ziedojumus dzīvnieku patversmes suņiem un kaķiem. Patversme ir mājas suņiem un kaķiem, kas pavisam nesen ir bijuši kāda mīluļi un vēlas atkal par tādiem kļūt.

Rūpējoties par mūsu pūkainajiem un spalvainajiem draugiem, mūsu skolas kolektīvs savāca 445,25 kilogramus barības, segas un vitamīnus, ko 16.oktobrī nogādāja dzīvnieku patversmē. Šogad savāktās barības ir par 276 kg vairāk nekā pagājušajā gadā, var teikt, ka savāktais barības daudzums ir rekords pēdējo trīs gadu laikā. Jau septembrī skolēnu līdzpārvalde visās klasēs izstāstīja par labdarības akciju, par dzīvnieku vajadzībām un aicināja skolēnus aktīvi piedalīties. Daugavpils dzīvnieku patversmē pašlaik notiek remontdarbi, tādēļ skolēnu ekskursijas netiek uzņemtas, bet pēc remonta aktīvākie dzīvnieku aizsardzības nedēļas dalībnieki dosies uz patversmi, lai apraudzītu mūsu mazos draugus.

Visčaklākie ziedojumu vācēji bija 3.b klases skolēni, kopumā savāca 80 kilogramus barības, 2.a klase savāca 58,79 kg, 4.a klase – 50,76 kg, 7.b klase – 43 kg un 1.a klase – 41 kg barības. Kopējais rezultāts rāda, ka lielai daļai skolēnu un vecāku nav vienaldzīgs nelaimē nonākušo dzīvnieku liktenis. 3.b klases skolēni no pagājušā mācību gada atceras dzīvnieku skumjās acis un lūdzošās balsis. Sabiedrība sāk apzināties, ka pasaule nevar pastāvēt bez cilvēcības un līdzcietības pret vājāko. Šis nav vienīgais pasākums skolā, kas saistīts ar dzīvnieku aizsardzību: pagājušajā gadā svinējām kaķu dienu, kas sniedza mums pozitīvas emocijas un pārdzīvojumus visas dienas garumā. Pateicamies visiem, kuri iesaistījās labdarības akcijā!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Saskaņas pamatskolas

direktores vietniece izglītības jomā

Dace Plociņa




Atpakaļ