Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

16-10-2014

Angļu valodas tradīciju inovācijas Daugavpils 9.vidusskolā


Katrai skolai ir tēls, ar ko tā sevi piedāvā sabiedrībai un ir interesanta gan izglītojamajiem, gan skolotājiem un vecākiem.

 Daugavpils 9.vidusskola izsenis ir pazīstama ar angļu valodas izkopšanas tradīcijām, starp kurām var minēt tādas kā padziļināta angļu valodas apguve, sadarbība ar AFS,

Peace Cor ps – viesstudentu un viesskolotāju uzņemšana skolas kolektīvā, pilnveidojot angļu valodas mācību vidi.

       Šogad skola pēc ilga pārtraukuma ir atkal sagaidījusi vienu pievilcīgu, jaunu pasniedzēju no Amerikas – Keitu Makklillanu. Keita ir dzimusi mazā Amerikas pilsētiņā Rokportā un nesen pabeigusi Džordžtaunas Universitāti Vašingtonas štatā.

Viņa ir ieradusies Daugavpilī kā programmas ETA (English Teach Assistant) dalībniece un ir gatava strādāt gan Daugavpils Universitātē profesores Ilzes Oļehnovičas vadībā, gan Daugavpils 9.vidusskolā.

Keita ir izvēlējusies darbu Latvijā tāpēc, ka viņas vecvecāki 1940.gadā ir emigrējuši no Rīgas uz Ameriku un viņai šķiet aizraujoši iepazīt to zemi, no kuras aizsākas viņas dzimtas vēsture. Keita kādu laiku ir strādājusi Spānijā, Madridē, tātad viņas spāņu valodas zināšanas ir liels ieguvums arī mūsu skolēniem, kas interesējas par spāņu valodu un varēs to apgūt angļu valodas klubiņā līdzās angļu valodai. Šo angļu valodas klubu vadīs Keita, un tas ir paredzēts vidusskolēniem.

     Pēc Keitas sacītā, viņai ir prieks par izdevību sadarboties ar atvērtiem, pretimnākošiem un viesmīlīgiem cilvēkiem, kādi ir Daugavpils Universitātē un Daugavpils 9.vidusskolā.Viņa cer ne vien palīdzēt skolēniem un studentiem apgūt angļu valodu, bet arī pilnveidot savas prasmes angļu valodas mācīšanā, kā arī iepazīt vietējās tradīcijas, apceļot novadu un uzzināt ko vairāk par latviešu un krievu nacionālajiem ēdieniem.

   Jāpiebilst, ka Daugavpils 9.vidusskolas skolotāju un skolēnu kolektīvs ir neizsakāmi priecīgs iegūt tādu kolēģi un skolotāju! Saskarsme ar Keitu neapšaubāmi bagātinās mūsu prasmi sazināties angļu valodā, kā arī piešķirs pierastajai ikdienai nebijušas krāsas.

     Mēs novēlam Keitai veiksmi darbā, tikai patīkamus brīžus saskarsmē ar cilvēkiem un gandarījumu par savām gaitām Latvijā!

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 9.vidusskolas

Skolotāja Vija Stūrīte

Sadarbībā ar Zinaīdu Jasinsku




Atpakaļ