Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

15-10-2014

Lai sporto visa klase!


13.oktobrī Rīgas Olimpiskajā centrā notika Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) projekta „Sporto visa klase” atklāšanas pasākums, kurā no Daugavpils piedalījās Daugavpils 3.vidusskolas 3.b klases audzēkņi un viņu vecāki, skolas direktors Vitālijs Azarevičs, sporta skolotājs Sergejs Vasiļjevs, Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldes preses sekretārs Nauris Mackevičs un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes sporta metodiķis Oskars Laurens.

Vēl pavasarī LOK izsūtīja vēstules tām pašvaldībām, kuru administratīvajā teritorija atrodas olimpiskie centri, ar piedāvājumu iesaistīties projektā „Sporto visa klase”. Dalībai konkursā mūsu pilsētā pieteicās četru Daugavpils skolu 3.klases, tomēr visiem atlases un projekta nosacījumiem atbilstošus apstākļus varēja nodrošināt tikai Daugavpils 3.vidusskola.

Projekta pirmais posms sāksies 2014.gada 3.novembrī un ilgs līdz 2015.gada 24.maijam. Tajā piedalīsies 164 3.klašu skolēni no Daugavpils 3.vidusskolas (3.b klase), Jelgavas 4.vidusskolas (3.c klase), Liepājas 8.vidusskolas (3.a klase), Rīgas Hanzas vidusskolas (3.a klase), Valmieras Pārgaujas sākumskolas (3.d klase) un Ventspils 4.vidusskolas (3.b klase). Projekts paredz iesaistīto skolu skolēniem katru nedēļu nodrošināt kvalitatīvu un metodiski atbilstošu trīs fakultatīvo sporta nodarbību sarīkošanu papildus tām divām sporta stundām, kas ir paredzētas obligātajā izglītības programmā. Viena papildu nodarbība būs peldēšanā, otra būs futbola un tā elementu apguve, savukārt trešā nodarbība būs stājas korekcija un vingrošana. Katrai no projektā iesaistītajai klasei būs arī savs Olimpiskais audzinātājs, kurš iedvesmos un palīdzēs bērniem attīstīties un sasniegt savus mērķus, un mūsu skolēniem tā būs Anastasija Grigorjeva, trīskārtējā Eiropas čempione brīvajā stilā, 2013.gada 1.vietas IWF (Starptautiskās Cīņas federācijas) „Golden Grand Prix” posmā ieguvēja.

Daugavpilī projekta atklāšanas pasākums notiks š.g. 11.novembrī Daugavpils 3.vidusskolā.

 

Vairāk par projektu: http://olimpiade.lv/lv/jaunumi/zinas/lok-prezentejusi-jaunu-projektu-skoleniem-sporto-visa-klase-594

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ