Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

13-10-2014

Daugavpils pilsētas skolotāju un skolēnu 17.Ekoloģiskā konference


Skaisti un neparasti 9.oktobrī sākās šī gada Daugavpils pilsētas skolotāju un skolēnu 17.Ekoloģiskā konference Daugavpils 9.vidusskolā. To ievadīja 16.vidusskolas 6.klases skolēni ar muzikālu uzvedumu „Sarkangalvītes ceļojums pa Latviju”. Neizpalika arī Daugavpils 9.vidusskolas direktora Artura Fedotova uzruna konferences dalībniekiem un saturīga darba vēlējumi no konferences organizatorēm – dabaszinātņu un matemātikas metodiskās komisijas skolotājām.

Darbs norisinājās trīs grupās, katra savā plašā un tehniski labi aprīkotā telpā  uz kuru varēja atrast ceļu, sekojot īpaši izveidotām norādēm.

Skolēni piedāvāja klausītāju vērtējumam savus pētnieciskos darbus veselības, ķīmijas, bioloģijas, fizikas, ģeogrāfijas un vides jomās. Konferences dalībnieki uzdeva jautājumus un izteica savu viedokli par pētījumu gaitu un iegūtajiem rezultātiem. Konferences gaitā bija iespēja vērot izaudzētus kristālus, iepazīt tuvāk indīgās un ēdamās sēnes, uzzināt, kādi endēmiskie un aizsargājamie augi atrodami mūsu apkārtnē, kā eksperimentē fiziķi, kā tiek veikti meteoroloģiskie novērojumi un kādas pazīmes liecina par klimata izmaiņām, kā arī šo to par augu indēm un to ietekmi uz sēklu dīgtspēju un daudzas citas interesantas lietas, par kurām darba grupās stāstīja pilsētas skolēni.

            Ekoloģiskās konferences ir laba iespēja skolēniem iepazīties ar savu vienaudžu darbu, gūt apliecinājumu sava darba nozīmīgumam un, iespējams, idejas jaunam darba cēlienam.

            Nākamā  konference, jau astoņpadsmitā, nākamruden mūs pulcēs Daugavpils 10.vidusskolā.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

izglītības  metodiķe

Ruta Puida




Atpakaļ