Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

08-10-2014

7.oktobrī Daugavpils teātrī notika Starptautiskajai skolotāju dienai veltīts pasākums


Šķiet, tik tikko ir sācies jaunais 2014./2015.mācību gads, bet re – jau klāt Skolotāju diena! Skolotāju diena ir kā robeža starp jau pagājušo mācību gadu un esošo – laiks, kad atskatāmies uz padarīto un paveikto, kad nedaudz arī ielūkojamies nākamībā un iezīmējam vēl darāmā aprises.

7.oktobrī Daugavpils teātra zālē  uz Starptautiskajai skolotāju dienai veltīto pasākumu bija pulcējušies visu pilsētas vispārējās izglītības iestāžu vadība, pedagogi, atbalsta personāls un viesi: Daugavpils Universitātes vadība un pilsētas profesionālās izglītības iestāžu, vecāku padomes un Daugavpils pilsētas pensionēto skolotāju kluba „Sudraba ābele” pārstāvji, bijušie skolu direktori. 

Pateicības un atzinības vārdus skolotājiem veltīja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis, pedagogus uzrunāja un sveica Daugavpils Universitātes rektors, akadēmiķis Arvīds Barševskis un Swedbank Daugavpils filiāles vadītājs  Edmunds Užens.

Jau kļuvis par tradīciju šajā svētku reizē lielajā pilsētas skolotāju saimē uzņemt jaunos pedagogus, kuri šogad ir ieguvuši augstāko profesionālo izglītību un uzsāk vai turpina darbu . Priecājamies, ka līdzās pieredzējušiem pedagogiem 2014./2015.mācību gadā darbu uzsāka 14 jaunie skolotāji.

Jau trešo gadu septembrī sadarbībā ar Swedbank Daugavpils filiāli Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde rīko konkursu „Swedbank jaunais Daugavpils skolotājs”. Un šogad šim konkursam izglītības iestādes pieteica rekordlielu pretendentu skaitu – 15 jaunos skolotājus.  10 no viņiem kāpa uz skatuves, lai saņemtu  Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Atzinības rakstus, 2 saņēma arī izglītības pārvaldes sarūpētās veicināšanās balvas, 2 – Swedbank dāvanu karti 150 eiro vērtībā katrs, bet uzvarētājam – Daugavpils 13.vidusskolas informātikas skolotājam Jurijam Visockim – līdz ar titulu „Swedbank jaunais Daugavpils skolotājs 2014” tika uzdāvināts portatīvais dators.  

Jaunie skolotāji vēl tikai sāk savu ceļu uz meistarības virsotnēm, bet mēs varam būt lepni par pedagogiem, kuri 2013./2014.mācību gadā sasniedza augstus rezultātus, īstenojot pilsētas metodiskā darba prioritātes. Konkursam „Pedagoģiskās meistarības balva 2014” tika iesniegti 142 pieteikumi no skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm. 117 pedagogi tika apsveikti savās iestādēs Skolotāju dienai veltītajos pasākumos, bet 25 pedagogi – katrā nominācijā 5 – saņēma Goda rakstus un dāvanas un  uzklausīja apsveikumus pasākuma laikā.

Skolotāju dienai veltītajā pasākumā izskanēja daudzi pateicības vārdi par milzīgo ieguldīto darbu visiem pirmsskolas izglītības iestāžu un skolu pedagogiem, izglītības metodiķiem un atbalsta un tehniskajam personālam, bet īpašs sveiciens pasākuma noslēgumā mūzikas valodā bija Daugavpils 13.vidusskolas skolotāju ansambļa dalībnieku izpildītā skolotājas Larisas Bogatirjovas sacerētā dziesma „Tā ir skola”, savukārt pasākuma otrā daļa bija Daugavpils teātra aktieru dāvinātā brīnišķīgā izrāde „Kazanova. Henrieta. Venēcija”.

Atgriežoties no svētkiem ikdienā, gribam novēlēt, lai izturība un pacietība vienmēr ir pedagogu uzticamās pavadones, bet veiksme – labākā draudzene!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ