Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

08-10-2014

Iepazīsti biologa darba ikdienu: skolēnu tikšanās ar Latgales zoodārza direktoru Mihailu Pupiņu


2014. gada 13. oktobrī plkst. 13.00 Karjeras nedēļas ietvaros Latgales Centrālās bibliotēkas lasītavā notiks skolēnu tikšanās ar Latgales zoodārza ilggadējo vadītāju, bioloģijas zinātņu doktoru Mihailu Pupiņu.

Tikšanās laikā skolēniem būs vienreizēja iespēja iepazīt biologa profesiju un darba ikdienu Latgales zoodārzā un no pirmavota noskaidrot, kādas zināšanas, prasmes, kompetences un personiskās īpašības ir nepieciešamas šajā profesijā. Tikšanās dalībniekiem tiks piedāvāts aizraujošs stāstījums par eksotisku dzīvnieku kopšanu Latgales zoodārzā, par tādu retu dzīvnieku sugu kā sarkanvēdera ugunskrupis un Eiropas purva bruņurupucis pavairošanu zoodārza apstākļos, par ekspedīcijām minēto sugu dzīvesvides izpētei, kā arī par pasākumiem to dzīves apstākļu uzlabošanai.

Mihails Pupiņš dzimis 1962. gadā Daugavpilī. Absolvējis Daugavpils Universitāti, kur ieguvis bioloģijas zinātņu doktora grādu (Dr.biol.). Kopš 1999. gada strādā par Latgales zoodārza vadītāju. Mihails Pupiņš ir arī Daugavpils Universitātes Ekoloģijas institūta vadošais pētnieks, daudzu publikāciju autors un sertificēts dabas aizsardzības eksperts rāpuļu un abinieku sugu jomā.

Karjeras nedēļu no 13. līdz 17. oktobrim organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra, izmantojot arī Eiropas Komisijas Euroguidance programmas atbalstu. VIAA šo iniciatīvu realizē sadarbībā ar 15 Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām un to izglītības pārvaldēm.

Pasākuma apmeklējumu var pieteikt, rakstot uz e-pastu anna.butane@lcb.lv vai pa tālruni 65426422. Būsiet mīļi gaidīti!

 

 

Informāciju sagatavoja:

LCB galvenā bibliotekāre

Inga Gedžūne

tālr.: +371 65476344

e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ