Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

01-10-2014

Daugavpilī atbalsta reemigrantus


Trešdien, 1. oktobrī 13.00  RSEBA Daugavpils filiāle, Mihoelsa iela 47, 22.kabinetā  notiks latviešu valodas ievadnodarbība reemigrantiem, kuri atgriezušies Daugavpilī.

Ekonomikas ministrijas vadībā ir izstrādāts Reemigrācijas atbalsta pasākumu plāns 2013.-2016. gadam. Tas paredz praktisku palīdzību tiem ārzemēs dzīvojošajiem Latvijas piederīgajiem un viņu ģimenes locekļiem, kuri apsver iespēju vai ir izlēmuši atgriezties un strādāt Latvijā.

2014. un 2015. gadā RSEBA Daugavpils filiāle organizē bezmaksas 120 stundu latviešu valodas kurus tiem Daugavpils iedzīvotājiem, kuri izceļojuši no Latvijas pēc 1990.gada 4.maija un pārceļas atpakaļ uz patstāvīgu dzīvi Latvijā, vai viņu bērni, kas dzimuši ārvalstīs. Kursus tiek organizēti Latvijas valsts budžeta finansētajā programmas „Latviešu valodas apguve reemigrantiem un viņu ģimenes locekļiem” ietvaros un tiek finansēts no Sabiedrības integrācijas fonda.

Programmas mērķis ir nodrošināt iespēju apgūt vai pilnveidot latviešu valodas prasmes reemigrantiem un viņu ģimenes locekļiem no Daugavpils, Daugavpils novada, Ilūkstes novada, Krāslavas novada, Aglonas novada, Preiļu novada, Dagdas novada un Vārkavas novada.

Mācību kursa apjoms – 120 akadēmiskās stundas.

Apmācību norises vieta: RISEBA Daugavpils filiāle, Mihoelsa iela 47.

Kontaktpersona: Ilona Jermaļonoka

tel. 65476755, 29644254, e-mail: ilona.jermalonoka@riseba-d.lv 

Izņēmums ir repatrianti un trešo valstu pilsoņus, kuri nevar iesaistīties apmācībās, jo viņiem ir iespēja apgūt latviešu valodu Eiropas Trešo valstu valsts piederīgo integrācijas fonda finansēto projektu ietvaros.




Atpakaļ