Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

30-09-2014

Garšīgās putras rīts


Popularizējot bērnu un vecāku vidū veselīgu dzīves veidu, runājot par veselīgu uzturu,   nedrīkst aizmirst par putru, kas rada sāta sajūtu ilgākam laika posmam un nodrošina mūsu organismu ar nepieciešamajām uzturvielām.

       Daugavpils pilsētas 27.pirmsskolas izglītības iestāde „Mana Mārīte”  26.septembrī Putras rītu iesāka ar kopējām brokastīm un ekskursiju uz virtuvi. Putras degustācijai tika aicināti arī bērnu vecāki. Kopā ar Žagatu iestādes audzēkņi skandēja tautasdziesmas, atpazina graudus  un dejoja „putras deju”. Pirmsskolas skolotājas Oksana Masāne, Oksana Žerebkova un Žanna Gagunova  iepriecināja četrus līdz sešus gadus vecos bērnus ar teātra izrādi  „Putras šķīvis”.

Pēc pasākuma programmas ar pārsteigumu nācās konstatēt, ka bērni ar neviltotu prieku secina, ka putras ir pat ļoti garšīgas. Ceram, ka kaut nedaudzām ģimenēm būs izdevies mainīt savus ēšanas paradumus vai aizdomāties par veselīgu uzturu.

           Lai aktualizētu graudaugu produktu nozīmību cilvēka veselības stiprināšanā, veicinātu pirmsskolnieku un skolēnu zināšanas par graudaugu lomu uzturā, aicinām piedalīties Starptautiskajā Putras dienā š.g. 10.oktobrī.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

27.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Jūlija Sivačova




Atpakaļ