Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

25-09-2014

Daugavpils Universitātē parakstīts līgums ar ASV Ziemeļdžordžijas Universitāti


Sadarbības līgums paredz vienošanos paplašināt un attīstīt sadarbības iespējas studējošo un darbinieku ārvalstu darba un studiju pieredzes apmaiņā kopīgos studiju virzienos.

Līgumu parakstīja Daugavpils Universitātes rektors akadēmiķis Arvīds Barševskis un Ziemeļdžordžijas Universitātes prezidente doktore, profesore Bonita C. Jacobs.

Līguma ietvaros universitātes vienojās paplašināt un attīstīt sadarbības iespējas  studējošo un darbinieku ārvalstu  darba un studiju pieredzes apmaiņā kopīgajos studiju virzienos.

Veiksmīgas sadarbības  ietvaros paredzēts organizēt vasaras valodu kursus, realizēt pētījumu projektus, veicināt stažēšanās programmu attīstību,  kā arī citas aktivitātes.

Daugavpils Universitātes rektors akadēmiķis Arvīds Barševskis: „Daugavpils Universitātei šī līguma parakstīšana ir īpašs notikums, jo tik augsta līmeņa augstākās izglītības darbinieks no ASV mūsu universitāti apmeklē pirmo reizi. Sadarbība varētu notikt daudzos virzienos, un sadarbības rezultātā ieguvēji būtu abu universitāšu studenti un arī darbinieki.”

B. Jacobs vairākkārt atzina, ka Daugavpils Universitāte tika izvēlēta par sadarbības partneri, pateicoties augstajam docēšanas līmenim un mūsdienīgai materiāltehniskajai bāzei, individuālai pieejai studējošajiem, kā arī līdzībām abu universitāšu līdzīgu studiju un pētniecības virzienu īstenošanā.

B. Jacobs: „Mēs meklējām vietu, kur liela uzmanība tiek pievērsta sabiedrības iesaistei zinātnē, ko sekmīgi realizē Daugavpils Universitāte. Secinājām, ka Daugavpils ir vislabākā vieta, kur varētu studēt Ziemeļdžordžijas Universitātes studenti.”

Vizītes ietvaros B. Jacobs tikās ar Daugavpils Universitātes studējošajiem  un darbiniekiem, iepazinās ar universitātes studiju un pētniecisko vidi,  infrastruktūru.

Ziemeļu Džordžijas Universitāte ir viena no lielākajām ASV universitātēm ar 16 000 studējošajiem. Tās  pārstāvji  jau iepriekš ir viesojušies Daugavpils Universitātē, augsti novērtējot universitātes teorētisko un praktisko darbību un studiju programmas, kā arī Latgales un Daugavpils kultūrvēsturiskās vides  unikalitāti, kur līdzās dzīvo dažādas kultūras, reliģijas un etnosi.

Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes dekāne profesore Maija Burima akcentēja, ka līdz šim jau gadu ar Ziemeļdžordžijas Universitātes pasniedzējiem notika sadarbību veicinošas aktivitātes, bet universitātes prezidente B. Jacobs Daugavpilī viesojas pirmo reizi. ASV studentiem tika veidotas testēšanas grupas, vasaras apmācības pasākumi. Šobrīd tiek realizēta Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes starpkultūru komunikācijas un valodu studējošo, kā arī personāla pieredzes apmaiņa. Vairāki ASV studenti Daugavpils Universitātē jau ir apguvuši valodas kursus."

Vizītes laikā tika apspriestas iespējas paplašināt sadarbību arī citos Daugavpils Universitātes studiju virzienos.

Informāciju sagatavoja:

Zane Ločmele

DU Starptautisko un sabiedrisko attiecību daļas

Sabiedrisko attiecību menedžere

T. 56425564

zane.locmele@du.lv




Atpakaļ