Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

26-08-2014

Dabaszinātnes un matemātika skolā – efektīvi un radoši


Š.g. 22.augustā Rīgā notika Latvijas Universitātes (LU) metodiski praktiska dabaszinātņu un matemātikas skolotāju konference „Dabaszinātnes un matemātika skolā – efektīvi un radoši”. Konferencē LU pulcējās ap 600 ķīmijas, bioloģijas, fizikas, ģeogrāfijas un matemātikas skolotāju, augstskolu mācībspēku, izglītības politikas veidotāju, ekspertu, zinātnieku un uzņēmēju, lai 38 darbnīcās, semināros, diskusijās un interaktīvajā izstādē kopīgi meklētu risinājumus, kā paaugstināt skolēnu rezultātus eksaktajos mācību priekšmetos. Konferences plenārsēdē un forumā šogad tika akcentēta tēma par ceļu no skolas sola līdz darba tirgum eksaktajā jomā.

Interaktīvajā izstādē jaunās idejās, risinājumos un praktiskos piemēros radošam un efektīvam mācību darbam dalījās LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centrs, Bioloģijas, Matemātikas, Fizikas un Ķīmijas skolotāju asociācijas, Latvijas Ģeogrāfijas biedrība, apgāds „Zvaigzne ABC”, SIA „Baltijas Biroju Tehnoloģijas”, Latvijas Dabas muzejs, izdevniecība „Lielvārds”, SIA „Lielvārds IT”, SIA „Microsoft Latvia”, Bērnu Zinātnes centrs „Z(in)oo”, Zinātkāres centrs „Zili Brīnumi”, Izziņas un eksperimentu centrs „Lielvārdi”, „Ventspils Jaunrades nams”, SIA „Enola”, SIA „Hansatrade”, SIA „Asprired”„ eTwinning”, Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs, LU Botāniskais dārzs, LU Cietvielu fizikas institūts”, SIA „Doma”, SIA „Meistars A” AS „Latvenergo” fizikas projekts FIZMIX.LV, SIA „Karšu izdevniecība Jāņa sēta”, Inovatīvās pieredzes skolas un radoši dabaszinātņu un matemātikas skolotāji.

Konferencē mūsu pilsētu pārstāvēja divas Inovatīvās pieredzes skolas (Daugavpils 3.vidusskola un Daugavpils Centra vidusskola) un Daugavpils Krievu vidusskola-licejs. Skolotāju pieredzes semināros „Mikrofons skolotājam!” ar tēmu „”Video atbildes ģeogrāfijā” uzstājas Daugavpils 3.vidusskolas ģeogrāfijas skolotāja Ināra Jasvina. Darbnīcā „IT izmantošana, mācoties dabaszinātnes un matemātiku” par pieredzi stāstīja Daugavpils 3.vidusskolas ķīmijas skolotājs Andrejs Zaičenko un fizikas skolotāja Larisa Koroševska. Interaktīvajā izstādē Daugavpils Centra vidusskolas bioloģijas skolotāja Tatjana Baranovska prezentēja savu pieredzi „Dabaszinātnes + matemātika = domāt radoši nu dziļi”, Viktors Kudrjavskis (Daugavpils Krievu vidusskola-licejs) darbnīcā „Mācāmies dabaszinātnes pētot” dalījās pieredzē, kā ģeogrāfijas stundas organizēt ārpus klases un veikt skolas apkārtnes pētījumus.  

Konferences aktivitātēs piedalījās arī Daugavpils Valsts ģimnāzijas, 12. un 16.vidusskolas skolotāji.

 

Informāciju sagatavoja:

Inovatīvās pieredzes skolu koordinatores

Jeļena Azareviča un

Larisa Dubovska




Atpakaļ