Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

18-06-2014

Planšetdatoru izmantošana mācību procesā


Š.g. 17. un 18.jūnijā Daugavpils 3.vidusskolas skolotājiem bija lieliska iespēja iepazīties ar jaunākajām mācību metodēm un tehnoloģiju pielietojumu mācību procesā. Kursus „Planšetdatoru izmantošana mācību procesā” vadīja Microsoft Latvia pārstāve – izglītības programmu vadītāja Anita Zorgenfreija un Izglītības Metodiskās laboratorijas pasniedzējs Edgars Bajaruns.

Kursu ievaddaļā skolotāji tika iepazīstināti ar jaunākajām tendencēm un mūsdienīgas izglītības pamatprincipiem, kā arī citu valstu pieredzi, modernizējot mācību procesu. Somijā jau vairākus gadus IT izmanto, lai skolēni apgūtu mācību programmas patstāvīgi, pēc individuāli izstrādāta plāna. Planšetdatori tiek izmantoti, lai nodrošinātu katra bērna individuālo izaugsmi, piedāvājot diferencētus uzdevumus un dodot iespējas bērniem pašiem atrast un atlasīt vajadzīgo informāciju, kuru pēc tam praktiski izmantot un analizēt dažādos veidos, piemēram, esejās, grafikos, kartēs, tabulās u.c. Mācību procesā skolēnam noteikti jāsasaista iegūtās zināšanās ar reālo dzīvi, lai saprastu to lietderību un pielietojumu nākotnē. Noslēdzošais posms individuālajā mācību procesā ir pašnovērtējums: „Ko es esmu iemācījies, un vai es visu esmu sapratis”.

Skolotāji tika iepazīstināti ar jauno operētājsistēmu Microsoft Windows 8.1 un lietotāja konta iespējām gan ikdienā, gan skolotāja darbā.

Ikdienā izmantojamās IT strauji attīstās un mums labi pazīstamo zibatmiņu jeb „flešku” var aizstāt ar OneDrive personīgo bibliotēku, kura paredzēta darba dokumentu glabāšanai un organizēšanai, kā arī nodrošina, ka darba informācija nekad nepazudīs un nesabojāsies.

Skolotājiem bija aktuāla informācija par piezīmju grāmatiņu OneNote, kuru ērti izmantot gan ideju pierakstīšanai, gan arī mācību plānu un materiālu sagatavošanai. Ļoti ērti šiem materiāliem ir piekļūt no jebkuras vietas un jebkurā brīdī.

Skolotājiem bija iespēja papildināt jau esošās zināšanas par Microsoft Office lietojumprogrammām, izmantot tās jaunos veidos.

Gandrīz katrai skolai šajos laikos nākas strādāt efektīvāk ierobežotā budžeta dēļ. Prasmīga un jēgpilna tehnoloģiju izmantošana palīdz gan ietaupīt skolotāju laiku, gan arī ieinteresēt skolēnus. Augstas kvalitātes interaktīvi bezmaksas rīki var lieti noderēt ikviena skolotāja darbā. Piemēram, tāds bezmaksas rīks kā Movie Maker palīdz dažādot mācību procesu un veicina skolēnu radošo spēju attīstību. Movie Maker lietošanai nav nepieciešama nekāda īpaša apmācība, tāpēc iespējams ātri izskaidrot šī rīka darbības principus un iesaistīt visu klasi produktīvā darbā. Edgars Bajaruns dalījās ar savu pieredzi, kā viņš izmanto dažādas bezmaksas programmas, mācot vēsturi un sociālās zinības Siguldas pilsētas vidusskolā.

Esam pateicīgi mūsu skolas direktoram Vitālijam Azarevičam par kursu organizēšanu un Microsoft Latvia atbalstu un ceram, ka iegūtās zināšanas palīdzēs skolotājiem padarīt interesantākas mācību stundas un skolēniem ar interesi apgūt mācību saturu un 21.gadsimtā nepieciešamās prasmes.

Informāciju sagatavoja:

kursu dalībnieki

 




Atpakaļ