Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

05-06-2014

Daugavpils Universitāte modernizējusi un aktualizējusi studiju iespējas studiju virzienā "Māksla"


Daugavpils Universitāte ar katru gadu kļūst aktīvāka, inovatīvāka un modernāka, veidojot  labvēlīgu vidi zinātnes attīstībai, paverot  jaunas studiju iespējas un uzlabojot  esošo studiju programmu kvalitāti.

2014./2015. studiju gadā topošajiem studentiem Daugavpils Universitāte piedāvā iespēju studēt aktualizētajā profesionālās augstākās izglītības maģistra studiju programmas Māksla modulī Kultūras menedžments un profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmā Dizains. Programmas absolventiem tiks piešķirts profesionālais  bakalaura grāds mākslā un kvalifikācija datordizainers vai produktu dizainers.

Izvēloties specializāciju Datordizains studenti, izmantojot mūsdienīgu datorizētu programmnodrošinājumu, apgūs projektējamā objekta vizualizācijas izstrādi digitālā formātā, grafisko attēlu un telpisko objektu  izmaiņu poligrāfijā, vides dizainā un reklāmā.

Savukārt izvēloties specializāciju Produktu dizains (tekstilmāksla, keramika, grafiskais dizains),  studenti apgūs praktiskus dizaina risinājumus atbilstoši produktu īpašam pielietojumam un produktu estētiskās pielietojamības kvalitātes uzlabošanai, radošo ideju vizualizācijas metodes, materiālu īpašību un to apstrādes tehnoloģiju.

Programmas saturs ietver mākslas un dizaina pamatnostādnes, principus un zinātnisko metodoloģiju, kā arī tās aktuālo problēmu risinājumus starpdisciplinārā kontekstā.

Laikmetīgas inovācijas ir ieviestas profesionālās augstākās izglītības maģistra studiju programmas Māksla modulī Kultūras menedžments. Modulis ir papildināts ar septiņiem jauniem un aktuāliem studiju kursiem: Kultūras menedžments, Kultūras mārketings, Finanšu menedžments, Kultūrpolitika, Radošās industrijas, Lietišķais stils un dizains un Lietišķās prezentācijas izveide.

Jaunos studiju kursus topošajiem studentiem būs iespēja apgūt pieredzējušu un kompetentu profesionāļu vadībā, starp kuriem būs politiķe Inese Laizāne (Kultūrpolitika), uzņēmēja un politiķe Žaneta  Jaunzeme - Grende (Radošās industrijas), Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta vadītāja Daina Krīviņa (Kultūras menedžments). Daži no jaunajiem studiju kursiem tiks pasniegti bilingvāli – latviešu un angļu valodās.

Maģistra darbā tiks piedāvāts realizēt radošo projektu reģiona, valsts vai globāla mēroga kultūras telpā, iegūstot profesionālā maģistra grādu mākslā.

Šajās programmās paredzētas arī valsts budžeta vietas. Bakalaura studiju programmā  Dizains  būs 20 valsts dotētās budžeta vietas, savukārt maģistra studiju programmā  Māksla - 6 budžeta vietas.

Pirmā studentu uzņemšana studiju programmās notiks no 2014. gada 25. jūnija līdz 08. jūlijam elektroniski, izmantojot e-pakalpojumu portālā www.latvija.lv, vai no 2. līdz 8. jūlijam personīgi, ierodoties Daugavpils Universitātē, Vienības ielā 13, 112., 113.aud. 

Uzziņām: 65425564; 65421198

Papildu informācija:
DU Mūzikas un mākslu fakultāte
Mg. art., Mg. paed.,
lektore Jolanta Savvina
Tālrunis: 65440821
e-pasts: jolanta.savvina@du.lv 

DU Mākslas zinātņu institūts
Mg.art., Mg.paed.,
pētniece Zeltīte Barševska
zeltite.barsevska@du.lv

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Ločmele

Sabiedrisko attiecību menedžere

DU Starptautisko un sabiedrisko attiecību daļa

T. 56425564

zane.locmele@du.lv

 




Atpakaļ