Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

03-06-2014

Vairāk nekā tūkstotis iedzīvotāju uzlabo valsts valodas zināšanas Daugavpilī


Kopš 2012.gada Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde organizē bezmaksas latviešu valodas kursus, kurus finansē Daugavpils pilsētas dome. Šajā laikā 1117 iedzīvotāji ir saņēmuši apliecības par to, ka pilnveidojuši savas valsts valodas zināšanas.

No 2014.gada janvāra Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde organizēja latviešu valodas kursus 15 grupām dažādos pilsētas mikrorajonos. Kursi notika Daugavpils 9., 10., 16.vidusskolā, Centra vidusskolā, Valsts ģimnāzijā, Vienības pamatskolā, Bērnu un jauniešu centrā „Jaunība”, RISEBA, 1.speciālajā pamatskolā un 11.pamatskolā.

Jāņem vērā, ka nodarbības notika dažādos līmeņos. Latviešu valodu augstākajā līmenī apguva 2 grupās, 8 grupās kursu dalībnieki pilnveidoja latviešu valodas zināšanas vidējā līmenī un piecās grupās – latviešu valodas pamatzināšanas.

            Kursu noslēgumā apmācāmie aizpildīja aptaujas anketas, kurās pauda savu viedokli par kursu organizēšanu un lietderību. Lūk, daži no viedokļiem: „Vēlamies izteikt milzīgu pateicību par latviešu valodas kursu organizēšanu Daugavpilī. Mūsu piedalīšanās kursos deva ne tikai zināšanas un informāciju, bet arī daudz pozitīvu emociju”, „Kursi ļoti iepatikās. Patika tēmas „Lietvārdu locīšana” un „Darbības vārdu konjugācijas”, „Turpmāk vēlētos, lai vienā grupā būtu ne vairāk kā 10 cilvēku, kas nepieciešams, lai uzlabotu runas prasmes”.

Latviešu valodas kursu beidzēji jau saņem apliecības par veiksmīgu kursa apguvi, un š.g. 10.jūnijā apliecības saņems pēdējās grupas dalībnieki.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

Izglītības atbalsta nodaļas

izglītības metodiķe pieaugušo izglītībā

Ilze Onzule 

t.65407437; 29252443

ilze.onzule@inbox.lv




Atpakaļ