Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

29-05-2014

No septembra līdz maijam


Mācību gada sākumā šķita, ka maijs ir tik tālu un tik garš zinību apguves ceļš līdz tam ejams… Un re – jau klāt ir 2013./2014.mācību gada noslēguma diena!

No septembra sākuma līdz maija beigām, ar trim brīvlaika pārtraukumiem mūsu pilsētas skolēni ir mācījušies gan klases solā, gan mājās, bijuši aktīvi ārpusskolas pasākumu dalībnieki, varējuši savas zināšanas un spējas pierādīt dažādās sacensībās.

106 godalgotas vietas starptautiskos, valsts un novada mācību pasākumos, Latvijas vispārizglītojošo skolu ar mūzikas profesionāli orientēta virziena programmas apguvi jauno pianistu 17.festivālā „Klavieres, populārā mūzika, džezs un improvizācija” iegūti 5 un Latvijas skolu ar padziļinātu mūzikas apmācību XVI akordeonistu  festivālā – 13 1.pakāpes diplomi, 7 medaļu komplekti 56 jaunajiem sportistiem – tāds ir šī mācību gada nozīmīgāko sasniegumu klāsts! Daugavpils pilsētas vārds ir godam izskanējis gan novadā, gan valstī, gan pasaulē, apliecinot, ka mūsu skolēni ir patiešām talantīgi, zinoši un spējīgi. Skolēnu sasniegumu pamatā, protams, ir darbs – ikdienas, rūpīgs, neatlaidīgs. Un tikpat nozīmīgs ir arī viņu pedagogu paveiktais – spējot motivēt, rosināt, ievirzīt, izaicināt, uzmundrināt, sniedzot padomus un atbalstot ceļā uz panākumiem. Šogad 112 skolotāji var būt īpaši lepni par savu audzēkņu panākumiem un gandarīti par paveikto. Maijā pirmo reizi Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde skolēniem un skolotājiem par gūtajiem panākumiem pasniedza ne tikai Goda rakstus un balvas, bet arī unikāla dizaina nozīmes „Daugavpils”, tādējādi uzsverot viņu ieguldījumu pilsētas vārda popularizēšanā valstī un pasaulē. Skolēni un skolotāji godam ir pārstāvējuši Daugavpili, un nozīme apliecina, ka pilsētai ir pamats būt lepnai par viņiem.

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde 2013./2014.mācību gada noslēgumā sveic skolēnus, viņu vecākus un skolotājus! Mums ir prieks par skolēniem, kuri visa mācību gada garumā centīgi mācījušies, apguvuši jaunas gudrības un zināšanas, kas palīdzēs sasniegt nākotnes mērķus! Milzīgs paldies visiem skolotājiem par viņu atbildīgo un nesavtīgo darbu, par spēju ieinteresēt skolēnus, par vēlmi apgūt arvien jaunas metodes, lai stundas un pasākumi kļūtu par aizraujošiem ceļojumiem zināšanu pasaulē! Paldies skolēnu vecākiem par ikdienas rūpēm un spēju sniegt atbalstu un būt līdzās, nodrošinot visu nepieciešamo, lai bērni varētu sekmīgi mācīties! 9. un 12.klašu skolēniem novēlam veiksmi turpmākajos valsts pārbaudījumos un pārdomātu un nopietnu turpmākās izglītības virziena izvēli!

Lai vasaras atpūta ir laiks fiziskai un garīgai izaugsmei, lai izdodas paveikt to, kas nav paspēts mācību gada laikā, lai atgriešanās skolā – jau 2014./2015.mācību gadā – tiek gaidīta ar prieku!

 Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja

Marina Isupova

 Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ