Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

29-05-2014

Partnerības stiprināšana starp Latvijas un Vācijas skolām


No š.g. 18.maija līdz 23.maijam apmaiņas programmas ietvaros notika skolēnu tikšanās „West-östliche Begegnungen”.

Sadarbojoties trim Daugavpils skolām – 3.vidusskolai, 15.vidusskolai un Profesionālajai vidusskolai – jau 10 gadus attīstās skolu partnerība ar Reālskolu Šteinfurtē, Vācijā. Skolēni vairākkārt piedalījās dažādos apmaiņas projektos vācu valodas skolotāju Jeļenas Sardiko, Elviras Pirogovas un Ļubovas Deļmuhamedovas vadībā.

Apmaiņas projekta programma bija ļoti daudzveidīga, interesanta un veltīta tautas folklorai, tradīcijām, dziesmām un dejām. Tikšanās mērķis bija iepazīstināt jauniešus ar latviešu kultūru, tradīcijām un nacionālajām īpatnībām.

Programmas aktivitātes, kuru laikā tika organizēti brauciens uz Rīgu, Mazo Siguldiņu, ekskursija pa pilsētu un Daugavpils cietoksni, tautas deju skola, informācijas meklēšana un apkopošana par nacionālo dziesmu un deju svētku vēsturi, kā arī koncerts-tikšanās ar folkloras ansambli „Svātra”, neatstāja nevienu skolēnu vienaldzīgu.

Atvadu vakarā visi projekta dalībnieki izpildīja nacionālās dejas, kuras apguva projekta nedēļas laikā. Visus priecēja vācu skolēnu uzruna un pateicības vārdi skolas direktoram Vitālijam Azarevičam, skolotājiem, kā arī ģimenēm, kuru viesmīlība tika īpaši novērtēta.

Projekta dalībnieki ar nepacietību gaida nākamo tikšanos, kas notiks jūnija beigās Vācijā, Šteinfurtē.

 

Informāciju sagatavoja:

projekta koordinatores

Jeļena Sardiko (Daugavpils 3.vidusskola),

t.29376898, sardiko@inbox.lv,

Ļubova Deļmuhamedova (Daugavpils Profesionālā vidusskola),

Elvira Pirogova (Daugavpils 15.vidusskola)

 




Atpakaļ