Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

28-05-2014

Mūzika – ceļš uz Eiropu


Mēs, Daugavpils 13.vidusskolas 24 jaunieši, piedalāmies Euroscola konkursā „Jaunatnes vīzijas par ES”, lai uzzinātu vairāk par Eiropas Savienību un, ja būsim veiksmīgi, dotos apmaksātā braucienā uz Eiropas Parlamentu Strasbūrā (Francijā).

            Mūsu uzdevums ir izvirzīt priekšlikumus un vīzijas par jebkuru tēmu, kas ir aktuāla jaunatnei Eiropas Savienībā un kas ir saistīta ar Eiropas Parlamenta aktualitātēm. Mūsu komanda izvēlējās, mūsuprāt, svarīgu vīziju – „Mūzika – ceļš uz Eiropu”, jo uzskatām, ka muzikāla un attīstīta Eiropa, kurā visiem, kas grib strādāt, ir darbs, jauniešiem ir tiesības uz bezmaksas augstāko izglītību un ir plašas perspektīvas nākotnē, it sevišķi tiem, kuri ir garīgi bagāti. Garīgi bagātu cilvēku veido mūzika, tā dod impulsus pilnvērtīgai dzīvei Eiropas Savienībā, tā atver cilvēkam radošu ceļu uz Eiropu. Tas nav vienkāršs, bet tieši radošs jaunietis ir attīstītas Eiropas nākotne. Garīgā pilnveidošanās ir tāda – jo augstāk kāp, jo tālāk redzi.

            Mūsu projekta mērķis ir stiprināt jauniešu interesi par procesiem Eiropā. Mēs mācāmies skolā, kurā mūzika ir neatņemama dzīves daļa. Mēs izpētījām iespējas, kādas ir mūsu skolas absolventiem pēc skolas pabeigšanas, kā viņi var sekmēt ES attīstību. Izpētījām augstskolas, kurās var iegūt izglītību un saistīt savu dzīvi ar mūziku. To atspoguļojām arī plakātā, izveidojām karti, uz kuras ir norādītas augstskolas Eiropā. Sacerējām dziesmu, kura ir par to, ka dziedāšana un mūzika cilvēkam palīdz dzīvē. Pētījām, kādi nopietni muzikāli pasākumi notiek Eiropā.

            Šis projekts palīdzēs jauniešiem, kuri grib iegūt augstāko izglītību Eiropā, saistīt savu dzīvi ar mūziku, uzzināt, kurās mācību iestādes viņi var iestāties. Mēs daudz strādājām un atradām vairākus ceļus uz Eiropu, kuri ir saistīti ar mūsu skolas sirdi – ar mūziku.

            Mēs ļoti ceram, ka tiksim uzaicināti doties braucienā uz Eiropas Parlamentu, ka mūsu darbs un idejas tiks novērtētas un mums būs iespēja uzzināt vairāk par Eiropas Parlamenta uzbūvi, deputātu darbu, iepazīt jauniešus no citām dalībvalstīm un izklāstīt savas idejas plašākai auditorijai.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 13.vidusskolas

projekta Euroscola dalībnieki




Atpakaļ