Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

28-05-2014

Būt vai nebūt Šekspīram…


23.aprīlī visā pasaulē tika svinēta izcilā angļu renesanses dramaturga un dzejnieka Viljama Šekspīra 450.dzimšanas diena. Latvijā viņa dzimšanas diena visa gada garumā tiks atzīmēta visdažādākajos veidos, piemēram, ar multimediālu izstādi „Šahspīrs”, ar Šekspīra festivālu, ar Dailes teātra izrādi „Ričards III”, ar Šekspīra laika tirgu, ar „Shakespeare’s Globe” teātra viesizrādi „Hamlets” un citiem pasākumiem.

Izcilā angļu dzejnieka un dramaturga jubileja tika atzīmēta arī Daugavpilī. 23.maijā latviešu valodas un literatūras skolotāji tika aicināti uz Daugavpils 16.vidusskolas 11.klases skolēnu sagatavoto literāri muzikālo pasākumu „Būt vai nebūt Šekspīram”. Pasākumā skanēja gan Šekspīra mūžam aktuālie aforismi par mīlestību, gan fragmenti no viņa traģēdijām „Hamlets”, „Jūlijs Cēzars”, „Romeo un Džuljeta”, „Makbets”, „Otello” un „Karalis Līrs”, gan dižā autora soneti latviešu, krievu, angļu, vācu un franču valodā. Pasākumu bagātināja gan dziesmas, gan dejas pašu skolēnu iestudējumā un izpildījumā.

Viesi bija patīkami pārsteigti par plašo un daudzveidīgo programmu un atzinīgi novērtēja pasākuma idejas, kā arī izteica vēlmi iepazīstināt ar šo programmu savu skolu audzēkņus. Izskaņā gan viesi, gan pasākuma dalībnieki atzīmēja, ka Šekspīra fenomenam, daiļradei un tajā skartajām garīgajām un ētiskajām vērtībām joprojām ir nozīmīga loma mūsu ikdienā. Tātad – Šekspīram būt!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 16.vidusskolas

latviešu valodas un literatūras skolotāja

Inese Suhane

 




Atpakaļ