Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

27-05-2014

Dabas zinātņu mācīšana mūsdienu apstākļos


Š.g. 20.maijā Daugavpils Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestādē notika seminārs pirmsskolas skolotājiem un vietniekiem, kas veltīts dabas zinātņu mācīšanai mūsdienu apstākļos.

Sešu mēnešu laikā pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi kopā ar pirmsskolas skolotājiem sēja, laistīja un sekoja līdzi kultūraugu attīstībai un augšanai. Mēs audzējām dažādus dārzeņus: kabačus, kartupeļus, kāpostus u.c. Tika audzētas arī dažādu krāsu un šķirņu  puķes, piemēram, petūnijas, samtenes, pelargonijas, īrisi u.c.

Mūsu mērķis ir iepazīstināt bērnus ar dzīvo dabu un kultūraugiem, kā arī izglītot viņus apkārtējās vides jomā, veidot ekoloģisko kultūru, kas iekļauj sevī zināšanas par dabu, tās likumsakarībām, estētisko audzināšanu. Dabas zinātņu mācīšana mūsdienu apstākļos veicina bērnu interesi par dabu un tās saglabāšanu, motivē un veido kulturālas uzvedības dabā iemaņas. Caur mūsu dabas skaistumu un mīlestību pret to mēs mācām bērnus mīlēt savu zemi un dzimteni.

Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestādes kolektīvs ne tikai audzē un kopj kultūraugus, bet arī ir izveidojis zooloģisko dārzu. Tā iemītnieki ir trīs truši, no kuriem divi ir trušu puikas un viena trušu meitene, sauszemes un jūras bruņurupuči. Zooloģiskā dārza izveides uzdevums ir veicināt bērna atbildību par dzīvniekiem un viņu kopšanu, attīstīt bērnu emociju un jūtu sfēru attiecībā uz apkārtējo vidi, kā arī veicināt ģimenes ekoloģisko audzināšanu.

Dabas zinātņu aktualizācija veicina bērna izpratnes veidošanos par savstarpējo saikni starp cilvēka veselību un apkārtējo vidi.

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Ruģeļu
pirmsskolas izglītības iestādes 
vadītājas vietniece 
Vera Matvejeva




Atpakaļ