Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

26-05-2014

Ciemos pie ugunsdzēsējiem – glābējiem!


 
 

Atbildot uz jautājumu, vai esi kādreiz bijis ugunsdzēsēju depo, turējis rokā šļūteni, redzējis ugunsdzēsēju mašīnu un runājis ar īstu ugunsdzēsēju,  Daugavpils pilsētas 3.pirmsskolas izglītības iestādes bērni droši un draudzīgi pateiks – jā!

Atsaucoties Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) aicinājumam 16.maijā apmeklēt ugunsdzēsēju depo, sagatavošanas grupas bērni devās ciemos uz tuvāko VUGD Daugavpils 4.daļu Piekrastes ielā 23. Daļas darbinieki laipni uzņēma mazos, zinātkāros apmeklētājus un organizēja ļoti interesantu un izzinošu ekskursiju, iepazīstinot ar ugunsdzēsības transportlīdzekļiem, aprīkojumu un inventāru. Bērni ar lielu interesi klausījās par glābēju ikdienu, apskatījās aprīkojumu, ar kuru dzēš un glābj, un, protams, pielaikoja  smago ugunsdzēsēja glābēja aizsargtērpu un ķiveri. Bērniem tika atgādināti galvenie drošības noteikumi un kā pareizi rīkoties ugunsgrēka gadījumā. Savukārt arī mūsu bērni, lai sveiktu ugunsdzēsējus glābējus viņu profesionālajos svētkos, atnāca ciemos ar sagatavotu uzvedumu. Uz improvizētas skatuves, turpat boksā pie ugunsdzēsēju mašīnas, bērni parādīja ugunsdzēsējiem nelielu teatralizētu uzvedumu „Ugunsgrēks mežā” un ar ziedu pušķiem sveica viņus profesionālajos svētkos.

Izsakām pateicību par laipno uzņemšanu Daugavpils 4.daļas komandierim G.Kampānam, vada komandierim V.Rodičevam, ugunsdzēsējiem glābējiem R.Siļiņam un A.Valainim, sveicam visus darbiniekus profesionālajos svētkos un ceram uz turpmāko sadarbību!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

3.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja 

Žanna Stašāne




Atpakaļ