Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

14-05-2014

Soli pa solim – uz jaunām uzvarām!


Pavasara vidū, kad apkārt viss zaļo un plaukst, zied un dzied, kad šķiet, ka gaiss virmo kāda vēl neapjausta brīnuma gaidās, ir diena, kad tiek sveikti mūsu pilsētas aktīvākie, zinātkārākie, centīgākie, gudrākie un panākumiem bagātākie skolēni. 13.maijā Latviešu kultūras centra zālē pulcējās 2013./2014.mācību gada starptautisko, valsts un novada olimpiāžu un konkursu laureāti, kurus sveica Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, Daugavpils Universitātes studiju prorektore, docente, bioloģijas zinātņu doktore Irēna Kaminska, Latgales reģiona attīstības aģentūras direktors Māris Bozovičs, Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldes vadītājs Mihails Jenbajevs, Daugavpils mūzikas kluba „Artilērijas pagrabi” mūzikas menedžeris Andrejs Faibuševičs.

Atklājot pasākumu, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja M.Isupova pateicās skolēniem par viņu centību un motivāciju, skolotājiem un skolu administrācijai – par  spēju atbalstīt. Visi skolēni ir ne tikai guvuši nozīmīgas uzvaras, bet arī popularizējuši Daugavpils pilsētas vārdu, tāpēc Izglītības pārvalde pirmo reizi katram skolēnam pasniegs īpašas nozīmītes ar Daugavpils logo.

Pilsētas skolēni visa mācību gada garumā cītīgi mācījās, kāri tvēra katru jaunu zināšanu graudu, trenēja atmiņu, apķērību un atjautību, rakstīja, rēķināja, pētīja – gatavojās sacensībām ar citiem skolēniem, bet visvairāk – ar sevi pašu, jo lielākā uzvara jau ir pārspēt sevi. Veiksmīgi pārstāvot savu skolu, mūsu pilsētu, novadu un valsti dažādās olimpiādēs, konkursos un festivālos, viņi ir atzīti par savā jomā labākajiem.

            Arī šogad mūsu aktīvākie un spējīgākie skolēni startēja un uzvarēja vairākos pasākumos, gūstot pat četras godalgotas vietas, un goda rakstus šajā nominācijā saņēma 18 skolēni. Piedalīties valsts olimpiādēs – nozīmē būt ne tikai savas skolas pārstāvim, bet zināmā mērā arī savas pilsētas sūtnim, bet dalība starptautiskās olimpiādēs ļauj kļūt zināmākai ne tikai Daugavpilij, bet arī Latvijai. Jau uzaicinājums piedalīties valsts un starptautiska līmeņa sacensībās ir apliecinājums teicamām zināšanām, bet uzvara tajās liecina – ieguldītais darbs ir visaugstākā novērtējuma cienīgs! Šajā mācību gadā vienā valsts vai starptautiskajā olimpiādē ar panākumiem piedalījušies 24 pilsētas skolēni, pierādot savas zināšanas latviešu, krievu, vācu un poļu valodā, bioloģijā, informātikā (programmēšanā), vēsturē, fizikā, vides projektos, matemātikā, ķīmijā, dabaszinībās, mājturībā un tehnoloģijās.

Zināmā mērā par zinātniekiem pārtop mūsu vidusskolēni, kuri izstrādā savus pētnieciskos darbus. Šogad mūsu pilsētas 20 skolēni veiksmīgi startēja jau 38.Latgales un Latvijas skolēnu zinātniskajās konferencēs, savos darbos pievēršoties gan humanitārās sfēras, gan eksakto zinātņu jautājumiem.

Ar panākumiem valsts mūzikas festivālos var lepoties Daugavpils 13.vidusskola, kuras 18 audzēkņi – jaunie mūziķi – šogad ir ieguvuši I pakāpes diplomus.

Dažādās novada mācību priekšmetu olimpiādēs un konkursos, apliecinot savas zināšanas matemātika, vācu valodā, politoloģijā, debašu un publiskās runas mākslā, veiksmīgi startēja 18 skolēni.

2014.gads ir olimpiskais gads, un arī skolēniem ir ne tikai mācību priekšmetu olimpiādes, bet arī dažādas sporta sacensības, kurās pierādīt savu cīņas sparu un uzvaras tieksmi. Volejbols, futbols, kross – sporta disciplīnas, kurās 7 komandām un 56 jaunajiem sportistiem ir izdevies izcīnīt zelta un sudraba medaļas.

            Ir pateikti sirsnīgi paldies 98 skolēniem un septiņām sportistu komandām, kuri saņēma Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Goda rakstus. Mēs visi varam lepoties, ka mums ir aktīvi, centīgi, drosmīgi, apņēmīgi, zinātkāri un sportiski jaunieši. Pasākumā pateicības vārdi tika veltīti arī skolotājiem, izglītības metodiķiem, skolu vadībai, izglītības pārvaldei un skolēnu vecākiem.

            Ar saviem priekšnesumiem pasākuma dalībniekus priecēja Daugavpils 13.vidusskolas jauktais koris „Nojauta” (vadītāji Larisa Bogatirjova, Jevgēnijs Ustinskovs, koncertmeistare Ilona Kuļa), vokālās studijas audzēkņi (vadītāja Alisa Ciburevkina) un jaunie mūziķi Anastasija Poddubnova, Jevģenija Jegorova un Aleksejs Kopilovs (skolotājas Gaļina Simonova un Ināra Juštele), Daugavpils Valsts ģimnāzijas audzēkņi Marta Folkmane, Liene Nitiša, Dārta Salna un Aivars Salna, Daugavpils logopēdiskās internātpamatskolas – attīstības centra mūsdienu deju kolektīvs „Inter&Nats” (vadītājs Jevgenijs Butorins), Daugavpils ielu vingrotāji (vadītājs Aleksandrs Ivanovs) un  Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” deju studijas „Paradīze” 5.-7.klašu grupa (skolotāja Žanna Trojāne-Sergejeva) un sporta deju kluba „Vita” audzēkņi (skolotājs Leonīds Tihonovs). Svinīgo pasākumu vadīja J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolēni Darja Juhno un Jānis Kusiņš.

Mūsu skolēni un viņu skolotāji negaida brīnumus – viņi cītīgi un neatlaidīgi strādā, soli pa solim virzoties turp, kur brīnums pārtop realitātē. Lai arī nākamā gada maijā mums būtu pamats būt lepniem par Daugavpils skolēnu sasniegumiem!

 GALERIJA

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ