Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

12-05-2014

Noslēdzies festivāls „Daugavpils laiku lokos”


7. maijā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notika festivāls vēsturē 7. klašu skolēniem, to organizēja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde sadarbībā ar muzeju. Festivāla mērķis bija veicināt lokālpatriotismu un skolēnu radošumu. Pasākumā piedalījās divpadsmit pilsētas vispārizglītojošās skolas, tādējādi apliecinot savu ieinteresētību un dzimtās pilsētas mīlestību.

Daugavpils Valsts ģimnāzijas komanda skolotājas Zigrīdas Rusiņas vadībā demonstrēja īsfilmu par Daugavpils tagadni un nākotnes perspektīvām, uzsverot sporta, tautas tradīciju, mūzikas un jaunsardzes lomu. J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas komanda skolotājas Svetlanas Gorjačovas vadībā rādīja prezentāciju par pareizticīgo dievnamiem un draudzēm, 15.vidusskolas skolēni un skolotāja Gaļinas Petrova prezentēja pētījumu par katoļu kopienas tagadni un tradīcijām, īpaši uzsverot šobrīd vecākā katoļu priestera Aleksandra Madelāna lomu. Krievu vidusskolas-liceja komanda skolotājas Marinas Drozdas vadībā sniedza izsmeļošu informāciju par vecticībnieku kultūras vēsturi un tradīcijām Daugavpilī un Daugavpils rajonā, demonstrējot gan dzīvesveidu, gan tērpus. J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas audzēkņi skolotājas Gaļinas Blaževičas vadībā caur izklaidējošu raidījumu piedāvāja ieskatu Daugavpils ikdienā 20.gadsimta 90.gadu sākumā, kad sporta stadions bija savdabīgs tirgus laukums, bet poļu kopiena atjaunoja Slobotkas krustu. Daugavpils Centra vidusskolas audzēkņi un skolotāja Inna Lobanova piedāvāja ieskatu poļu kopienas attīstībā un aicināja klātesošos uzspēlēt poļu tradicionālo kustību rotaļu, savukārt, krievu kopienas tradīcijas apkopoja 10. vidusskolas audzēkņi pedagoģes Jeļenas Klimovas vadībā. Daugavpils 13.vidusskolas skolēni Nadeždas Beskrovnovas vadībā bija sagatavojuši vizuāli un informatīvi bagātu uzstāšanos par pionieru organizāciju, bet 17. vidusskolas septītklasnieki stāstīja par II Pasaules kara veterānu un viņa atmiņām (pedagogi E.Samuilova un B.Kuļikova). 16.vidusskolas skolēni skolotājas Leonardas Krukovskas vadībā stāstīja par latviešu māksliniekiem Daugavpilī un Vienības nama vēsturi, Saskaņas pamatskolas audzēkņi (skolotāja Natālija Dektereva) rādīja ieskatu avīžu slejās par dzīvi Daugavpilī 20.gadsimta 20. – 30.gados. Pasākumu noslēdza 3.vidusskolas skolēnu prezentācija par Daugavpili 19.gadsimta beigās un 20.gadsimta sākumā.

Festivāla noslēgumā jaunieši balsoja par komandu – Skatītāju simpātiju, un šo titulu ieguva J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas 7. klases skolēni. Skolotāji balsoja par komandu – Pētnieku balvas ieguvēju, šo titulu ieguva 3.vidusskolas komanda un skolotāja Tatjana Mamonova, ar vienu balsi aiz sevis atstājot Krievu vidusskolas-liceja komandu. Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja speciāliste Valentīna Slavkovska izlozēja komandu – „Veiksminieku balvas” ieguvēju, un tā izrādījās 13.vidusskolas 7.klases komanda.

Lielākais šī pasākuma ieguvums tomēr bija nevis balvas un pateicības raksti, bet daudzpusīgā un daudzveidīgā informācija, ko skolēni sniedza viens otram, kā arī pārliecība, ka Daugavpils bija, ir un būs pilsēta cilvēku sapņu un ieceru piepildīšanai, pilsēta ar tradīcijām un iespēju augt līdzi laikam, pilsēta jauniešiem un nākotnei.

 

Informāciju sagatavoja:
Sociālo zinību un zinātņu MA vadītāja,
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
izglītības metodiķe
Signita Gabrāne




Atpakaļ