Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

08-05-2014

Skolotājs vienmēr mainās uz augšu…


Tā sacījis Rainis pagājušā gadsimta sākumā, ietverdams šajos vārdos dziļu patiesību, ko mēs, skolotāji, katrs varam attiecināt uz sevi, jo tā ir laika objektīvā prasība.

Eiropas Savienības Mūžizglītības Comenius projekta apakšprogrammas „Pedagoģiskā personāla profesionālā pilnveide” ietvaros no 14.04.2014. līdz 25.04.2014. skolotājiem no dažādu Eiropas Savienības valstu skolām – Vācijas, Polijas, Čehijas, Rumānijas, Īrijas, Lielbritānijas un Latvijas – bija iespējas apgūt dažādas informācijas tehnoloģiju (IT) prasmes, mācīties angļu valodu, dalīties pieredzē, iegūt jaunu profesionālo ierosmi darbam, kļūt mūsdienīgākiem, tehnoloģiski modernākiem un zinošākiem, kā arī iepazīt Vidusjūras vējiem pakļautās Maltas salas neatkārtojamo kultūru un vēsturi un izbaudīt maltiešu viesmīlību.

Uzskatu, ka moderno informācijas tehnoloģiju izmantošana mācību procesā, ārpusskolas pasākumos un projektos dod skolotājam lielākas iespējas, un līdz ar to zinošāki kļūst skolēni, jo ir tik daudz veidu mācību procesu padarīt interesantāku un aizraujošāku, veidojot testus un krustvārdu mīklas e-vidē, video filmas un mācību multfilmas, izmantojot atraktīvas mācību procesa vizualizācijas iespējas.

Īpaši noderīgas un ērti izmantojamas dažādās programmas ir angļu valodas apguvē, bet, domāju, ka tās var pietiekami viegli pielāgot mācību uzdevumu veidošanai latviešu valodas un arī citu mācību priekšmetu apguvē. Šajā braucienā gūtās idejas un atziņas tiks popularizētas Daugavpils Saskaņas pamatskolā un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldē.

Šis projekts tika finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Saskaņas pamatskolas

skolotāja

Inese Valtere




Atpakaļ