Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

06-05-2014

Ceļā no pirmsskolas uz sākumskolu


Š.g. 24.aprīlī  Daugavpils pilsētas 14.pirmsskolas izglītības iestādē norisinājās seminārs, uz kuru tika aicināti pilsētas skolu direktoru vietnieki un pedagogi. Pasākumā „Ceļā no pirmsskolas uz sākumskolu” piedalījās Daugavpils Centra vidusskolas, Daugavpils logopēdiskās internatpamatskolas-attīstības centra, J.Raiņa 6.vidusskolas, Daugavpils 3. un 17.vidusskolas, kā arī Daugavpils pilsētas 14.pirmsskolas izglītības iestādes pedagogi un vadība. Pie kopējā diskusiju galda tika apspriesti pirmsskolas un sākumskolas pēctecības jautājumi.

Semināru vadīja pirmsskolas iestādes vadītāja A.Rostova, kura iepazīstināja viesus ar pirmsskolas izglītības saturu reglamentējošiem normatīvajiem aktiem un izglītības un mācību programmām. Semināra dalībniekiem bija iespēja ieskatīties pirmsskolas ikdienā, noskatoties videofilmu un apmeklējot integrētās rotaļnodarbības sešgadīgo bērnu grupās.

Skolu pārstāvji tika aicināti uz integrētajām rotaļnodarbībām ar dabaszinību un matemātikas dominanti. Savā darba pieredzē dalījās skolotājas R.Vaivode un J.Petunova.  Ciemiņi pozitīvi novērtēja skolotāju ieguldījumu bērnu sagatavošanā skolai.

Diskusijas laikā tika apspriesti jautājumi par vecāku iesaistīšanu mācību procesā, tehnisko un mācību līdzekļu pielietošanu rotaļnodarbībās un bilingvālās pieejas īstenošanu skolā un pirmsskolas izglītības iestādē. Diskusijas laikā izkristalizējās tāds svarīgs aspekts kā vecāku sagatavošana bērnu pārejai no pirmsskolas uz sākumskolu.

Semināra noslēgumā visi dalībnieki vienojās par šī pasākuma lietderību pēctecības no pirmsskolas uz sākumskolu nodrošināšanai un pauda pārliecību par sadarbības turpinājumu.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas

14.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece

Janīna Smuļko

t.65429878




Atpakaļ