Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

06-05-2014

Daugavpils Universitātē notiks zinātniskā konference "Mūzikas zinātne šodien: pastāvīgais un mainīgais"


8. maijā jau devīto reizi Daugavpils Universitātē notiks Starptautiskā zinātniskā konference muzikoloģijā Mūzikas zinātne šodien: pastāvīgais un mainīgais, ko organizē Daugavpils Universitāte sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju un Lietuvas Mūzikas un Teātra akadēmiju. Konferences mērķis ir sekmēt starptautisku zinātnes sakaru attīstību, bagātināt Latvijas mūzikas zinātni ar jaunām atziņām, rosināt zinātniekus integrētā veidā pētīt akadēmiskās, tradicionālās un populārās mūzikas vēstures un teorijas jautājumus.

Šī gada konferencei pieteikušies 49 zinātnieki no sešu valstu (Baltkrievijas, Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Polijas, Beļgijas) mūzikas augstskolām un pētnieciskiem centriem, lai dinamiskā dažādu jomu speciālistu vidē rosinātu ieinteresētu un savstarpēji inspirējošu viedokļu apmaiņu par mūzikas zinātnes pētniecības aktualitātēm pasaulē.

Konferences ietvaros tiks organizētas vairākas darba grupas vēsturiskās muzikoloģijas, sistemātiskās muzikoloģijas un etnomuzikoloģijas jomās. Tematikas loks ir ļoti plašs, īpašā cieņā šogad ir komponista identitātes un mūzikas analīzes un teorijas jautājumi.

Konferences atklāšana notiks 8.maijā pulksten 10:30 Daugavpils Universitātē (Parādes ielā 1, 118.aud.).
 
Papildu informācija:
Ēvalds Daugulis
Dr.art., Daugavpils Universitātes profesors,
konferences vadītājs

e-pasts: evalds.daugulis@du.lv

 Konferences programma

Informāciju sagatavoja:

Zane Ločmele

DU Starptautisko un sabiedrisko attiecību daļas

Sabiedrisko attiecību menedžere

e-pasts: zane.locmele@du.lv




Atpakaļ