Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

30-04-2014

Ir mūsu pilsētā pasaku meistari!


28.aprīlī notika pilsētas pasaku konkursa un starptautiskā konkursa „Krievu lācēns. Valodniecība visiem” noslēguma pasākums.

Pēc Starptautiskās bērnu un jaunatnes padomes aicinājuma daudzās pasaules valstīs kopš 1967.gada 2.aprīļa atzīmē Starptautisko bērnu grāmatu dienu. Šīs idejas autore ir vācu rakstniece Jelle Lepmane, bet datums ir zīmīgs ar to, ka šajā dienā dzimis dāņu pasaku meistars Hanss Kristians Andersens. Mūsu pilsētas pasaku konkurss tika veltīts Starptautiskajai bērnu grāmatu dienai. Priecājamies par pasakām, kuras iesniedza audzēkņi no 12 pilsētas skolām: Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja, Centra vidusskolas, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas, 3., 9., 10., 13., 15., 16. un 17.vidusskolas, 11. pamatskolas.  Katra dalībskola saņēma pasaku krājumu skolas bibliotēkai, lai katrs bērns varētu izlasīt savu vienaudžu pasakas.

2013.gada novembrī notika starptautiskais konkurss „Krievu lācēns. Valodniecība visiem” 2-.12.klašu skolēniem. Šajā pasākumā 21 konkursa laureāts tika apbalvots ar konkursa diplomu un uzvarētāja medaļu. Mūsu pilsētā ir viena konkursa absolūtā uzvarētāja, kura par izpildīto konkursa darbu ieguva 120 punktu no 120 maksimālā punktu skaita!  Tā ir Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 4.klases skolniece Jeļizaveta Sivačova. Viņa saņēma speciālās dāvanas: kalendāru ar konkursa logotipu, konkursa emblēmu, vārdnīcu un konkursa talismanu – lācēnu.  Mēs visi esam patiesi lepni par Ļizas sasniegumiem un novēlam viņai un viņas skolotājai Ludmilai Burunovai veiksmi turpmākajās mācībās!

 

Informāciju sagatavoja:

Krievu valodas skolotāju MA vadītāja,

izglītības metodiķe

Marija Žilinska




Atpakaļ