Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

29-04-2014

Daugavpilī notika seminārs izglītības iestāžu karjeras speciālistiem


Š.g. 24.aprīlī Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes (DPIP) Izglītības atbalsta nodaļu Latgales centrālajā bibliotēkā rīkoja semināru „Iepazīšanās ar starptautisko karjeras atbalsta metodikas rokasgrāmatu darbam ar grupu”.

Semināra mērķis bija praktiski iepazīties ar rokasgrāmatas saturu un izmantošanas iespējām darbā ar jauniešiem un pieaugušajiem.

Seminārā piedalījās 24 Daugavpils pilsētas un novada vispārējās, profesionālās un augstākās izglītības iestāžu, NVA karjeras speciālisti un bibliotēku pārstāvji, kuri sniedz karjeras atbalsta pakalpojumus, kā arī konsultē vai apmāca cilvēkus grupā.

 VIAA Informācijas un karjeras atbalsta departamenta (IKAD) vecākā eksperte Nora Kalēja, iepazīstinot ar metodisko rokasgrāmatu, sniedza gan vērtīgu teorētisko informāciju, gan praktisku nodarbību veidā semināra dalībniekus iepazīstināja ar tādām metodikām kā karjeras atbalsta darba sākšana, grupas noteikumu izstrāde, profesijas izvēle, motivēšana un aktivizēšana, informācijas pārvaldība, orientēšanās darba tirgū, potenciāla analīze u.c.

Rokasgrāmata tapusi ES Mūžizglītības programmas finansētā projekta Naviguide ietvaros, izvēloties, tulkojot un aprobējot 102 Francijā un Austrijā izmantotas karjeras atbalsta metodes darbam ar grupu.

 Latvijā karjeras atbalsts ir vēl tikai attīstības stadijā un trūkst praktisku iestrādņu, tāpēc šī metodikas rokasgrāmata ir labs instruments darbam ar karjeras jautājumiem. Ar Euroguidance tīkla finansiālo atbalstu rokasgrāmata ir iztulkota un adaptēta Latvijas karjeras speciālistu vajadzībām.

Rokasgrāmatā esošo materiālu savā darbā var izmantot gan izglītības iestāžu karjeras speciālisti, gan klases audzinātāji, kā arī citu iestāžu speciālisti, darbojoties ar karjeras jautājumiem.

Materiāls pieejams VIAA mājas lapas sadaļā: Euroguidance » Informatīvie materiāli » Karjeras speciālistiem.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

Izglītības atbalsta nodaļas

pedagoģe – karjeras konsultante

Santa Čeirāne

t. 65407437

 




Atpakaļ