Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

24-04-2014

Informatīvais seminārs Daugavpils vecākiem


Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldē (DPIP) 16.aprīlī notika informatīvs seminārs vecākiem. No katras skolas tika uzaicināti vecāku padomes priekšsēdētāji vai vietnieki. Informatīvā semināra laikā vecākiem bija iespēja uzzināt gan par bērnu vasaras nometnēm, gan brīvprātīgā darba organizēšanu pilsētā, gan par veselības jautājumiem valstī. Vecāki diskutēja par jautājumiem, kas saistīti ar ticības mācības vai ētikas pasniegšanu skolā, kā arī uzzināja par iespēju iesaistīties projektos un ko tie var dot viņu bērniem.

Daugavpils Jaunatnes departamenta Jaunatnes lietu speciāliste Edīte Ivanova informēja vecākus par iespēju bērniem pieteikties un darboties kā brīvprātīgajiem Daugavpils pilsētas svētku laikā, kā arī informēja par pierakstīšanos vasaras bērnu nometnēm.  

Nacionālās Veselības dienesta Latgales nodaļas vadītājs Jānis Pitrāns pastāstīja, ka katrai ģimenei ir iespējas saņemt bezmaksas konsultāciju, zvanot uz ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001 (ārpus ģimenes ārsta darba laika). J.Pitrāns atgādināja, ka ģimenes ārsta mājas vizītes bērniem līdz 18 gadu vecumam ir bez maksas. Lai daļēji aizsargātu pacientus, kuri ārstējas ilgstoši, noteikts, ka pacienta iemaksas kopsumma kalendārā gadā nevar būt lielāka par 569,15 eiro.

Ar vecākiem par ticības mācības vai ētikas priekšmeta izvēli skolās diskutēja Latgales pareizticīgo baznīcu prāvests virsmācītājs Georgijs Popovs, priesteris Aleksandrs Jukimovičs  un  Daugavpils Jēzus Sirds draudzes prāvests Andris Ševels. Tika skarti arī jautājumi par garīgās veselības un kultūras nozīmi katras ģimenes dzīvē. Noskaidrojās, ka vecāki labprāt izvēlētos skolā ticības mācību, bet nav skolotāja, kas māca šo priekšmetu. Daži no vecākiem interesējās, kāpēc ticības mācība ir tikai sākumskolā, bet nav iespējas iepazīties ar to pamatskolas skolēniem. Mācītāji piedāvāja iespēju apmeklēt Svētdienas skolas, kā arī aicināt viņus uz skolām, uz klases stundām. Noslēgumā garīgie tēvi draudzīgi uzaicināja vecākus iepazīties ar Daugavpils baznīcām.

DPIP projektu eksperte Evelīna Balode iepazīstināja vecākus ar iespējām piesaistīt ES finansējumu Erasmus+ projektos.  Jebkuram skolotājam kopā ar bērniem ir iespēja iesaistīties drošā internetvidē – eTwinning un aktīvi līdzdarboties kāda no projektiem. Tika nosaukti dažādi veiksmīgi piemēri, kad skolotāju un skolu administrācijas iniciatīvas pavērušas iespējas realizēt inovatīvus projektus un braucienus. Nepilnu divu gadu laikā triju Daugavpils vidusskolu skolēni ir braukuši uz Eiropas Parlamentu Strasbūrā, šo iespēju varēja izmantot 72 skolēni un 6 skolotāji. Vecāku biedrībai ar sabiedriskā labuma statusu ir iespēja apgūt pieredzi ārzemēs programmā „Eiropa pilsoņiem” u.c. programmās.

Semināra laikā sniegtā informācija tika nosūtīta vecākiem elektroniski. Nākamais seminārs ieplānots maijā.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

Izglītības atbalsta nodaļas

izglītības metodiķe  pieaugušo izglītībā

Ilze Onzule 

t.65407437; 29252443

ilze.onzule@inbox.lv

Foto: V.Margevičs (http://www.pareizticiba.lv/index.php?newid=5550&id=6 )




Atpakaļ