Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

24-04-2014

Kopā ar saulīti svinam pavasara saulgriežus – Lieldienas


           Lieldienas ir tradīcijām bagāti svētki, kas katru gadu tiek svinēti pavasarī. Kad laukā ikvienu lutina pavasara saulīte, mēs labprāt dodamies pie dabas un ķeram saules starus. Šogad Daugavpils pilsētas 9.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes teritorijā ar krāšņu priekšnesumu tika svinēti pavasara saulgrieži – Lieldienas.

Klausījos, brīnījos,

Kas aiz kalna gavilēja:

Lieldieniņa braukšus brauca,

Asnus veda vezumā.

(L.t.dz.)

           Lieldienu gaidīšanas laiks bija īpaši radošs – bērni zīmēja un veidoja dažādus darbiņus, tika izrotātas grupiņas un iestāde, sadarbībā ar bērnu vecākiem tika veidotas izstādes ar krāsainām Lieldienu kompozīcijām. Bērni kopā ar grupu skolotājām mācījās dzejoļus un tautasdziesmas, dažādas rotaļas un dziesmas, lai svētkos varētu iepriecināt gan sevi, gan citus.

            Kad pienāca Lielā diena, visas grupiņas kopīgi sapulcējās iestādes teritorijā, lai priecīgā gaisotnē svinētu svētkus. Svētku gaisotni radīja saimnieces (S.Šņepste) viesmīlība, jautrā Lieldienu zaķa (I.Grigorjeva) klātbūtne un vistiņas (S.Upīte) ciemošanās mūsu iestādē. Visi kopā dziedāja skaistas Lieldienu dziesmiņas, gāja rotaļās, bērni skaitīja dzejoļus un tautasdziesmas, tika ripinātas krāsainas olas, ko katrs bērns bija sarūpējis. Lai visi  būtu veseli un stipri, saimniece ikvienu nopēra ar pūpoliem, savukārt zaķis un vista sarūpēja bērniem pārsteigumu. Par muzikālo noskaņojumu rūpējās mūzikas skolotāja N.Lazareviča. Mūsu iestādē Lieldienas tika nosvinētas priecīgi un lustīgi, arī pirmos saules stariņus esam noķēruši, tāpēc aicinām ikvienu izbaudīt saulīti un silto pavasari pie dabas!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

9.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Anita Laurena




Atpakaļ