Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

24-04-2014

Brīnumu pilnais Lieldienu laiks


Šogad Lieldienās laika apstākļi visus patīkami pārsteidza ar siltu un saulainu laiku, putnu treļļiem, tikko saplaukušajām zaļajām lapiņām un  tik ilgi gaidīto pavasara smaržu… Taču Daugavpils pilsētas 24. pirmsskolas izglītības iestādē „Rūķītis” šie nebija vienīgie Lieldienu pārsteigumi.

Viss sākās jau nedēļu pirms Lieldienām, kad pagalmā parādījās šūpoles ar Lieldienu zaķiem, krāsainu olu ligzda un bērnudārza logos iemirdzējās Lieldienu rotājumi. Katru rītu, nākot uz bērnudārzu un vakarā dodoties mājās, gan lielie, gan mazie „Lieldienu zaķi” ligzdā mēģināja atrast savu olu un papriecāties par citu darinātajām raibajam olām.  6 – 7 gadus vecie bērni 17.aprīlī devās uz Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, lai kopā ar muzeja pedagoģi Annu Akmolovu iepazītu Lieldienu simbolus un atribūtus. Bet vislielākais pārsteigums „Rūķīti” sagaidīja Otro Lieldienu rītā, kad no olas izšķīlās „Cāļu cālis 2014” Marta Bozoviča. No sirds sveicam mūsu iestādes četrgadnieci Martu ar uzvaru starpnovadu mazo izpildītāju konkursā „Cāļu cālis 2014” un lepojamies ar mūzikas skolotāju Ilonu Znutiņu par izciliem panākumiem bērnu spēju un talantu atklāšanā! Lieldienu pasākumu noslēgumā 22.aprīlī „Rūķīša” saime pulcējās Rūķu sētā, lai vēl reizi šogad mērotos spēkiem olu kaujās, dziedātu, dancotu un pavadītu Lielo dienu aiz augstiem kalniem līdz nākamajam gadam…

Izsakām pateicību ikvienam vecākam, skolotājam, kurš palīdzēja bērniem izbaudīt šo jauko un pārsteigumiem pilno Lieldienu laiku!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas 
24.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece 
Inese Kapteine




Atpakaļ