Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

22-04-2014

Bibliotekārā stunda „Meža bibliotēkas taciņas” Ceriņu bibliotēkā


Š.g. 15. un 16.aprīlī uz bibliotekāro stundu „Meža bibliotēkas taciņas” Ceriņu bibliotēkā devās Daugavpils pilsētas 20.pirmsskolas izglītības iestādes sagatavošanas grupu audzēkņi. Bibliotekārās stundas mērķis – dot bērniem pirmo ieskatu par grāmatu tematisko daudzveidību un to izvietojumu bibliotēkas bērnu literatūras nodaļā.

Bērnus sagaidīja Meža bibliotēkas saimniece (Ceriņu bibliotēkas vadītāja Tatjana Zahare),  kurai grozā bija daudz interesantu lietu – grāmatas par dzīvniekiem, lapas „Izkrāso ezīti pats!” un skaistas grāmatzīmes ar bibliotēkas pamatinformāciju. Lai nokļūtu bērnu nodaļā, bērni minēja mīklas par meža iemītniekiem, augiem un dabas parādībām un no burtiem veidoja vārdu „bibliotēka”. Saimniece iepazīstināja ciemiņus ar savu palīgu – ezīti Miku. Ezītis pastāstīja bērniem par grāmatām, kas dzīvo dažādās pļaviņās – „Dzeja”, „Autoru pasakas”, „Grāmatas zinātkārajām”, „Grāmatu sērijas”, „Pašiem mazākajiem”. Tad Meža bibliotēkas saimniece nolasīja dzejoli par ezi un kaķi – makšķerniekiem, un ezis Miks iepazīstināja bērnus ar runājošajām grāmatām un piedāvāja noskatīties multiplikācijas filmu par pelīti Margo. Bērni ar lielu aizrautību šķirstīja runājošās grāmatas, kuru bibliotēkā ir diezgan daudz, un lasīja attēlu aprakstus.

Noslēgumā mazie bibliotēkas ciemiņi saņēma grāmatzīmes un krāsojamās bildes, savukārt pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja Jeļena Gridjuško uzdāvināja bibliotēkai bērnu, vecāku un pedagogu dzejoļu krājumu „Mana pilsēta” un audzēkņu zīmējumus ar mīļākajiem grāmatu varoņiem, kā arī bērnu darinātās grāmatzīmes, kuras noderēs bibliotēkas mazajiem apmeklētājiem.

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas

20.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Daina Vilmane
sadarbībā ar

Latgales Centrālās bibliotēkas

Filiāles „Ceriņu bibliotēka”

vadītāju

Tatjanu Zahari






Atpakaļ