Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

22-04-2014

Eiropas Savienības Reģioni mūsu bērnu acīm…


No š.g. 7.aprīļa līdz 12.aprīlim  Eiropas Savienības Mūžizglītības programmas Comenius apakšprogrammas skolu daudzpusējās partnerības projekta „E.U.R.O.P.E. – European Union Regions in Our Children’s Eyes (Eiropas  Savienības Reģioni mūsu bērnu acīm)" ietvaros Daugavpils pilsētas 13.pirmsskolas izglītības iestādes pedagogi viesojās pie projekta partneriem Austrijā.

Atkaltikšanās ar projekta dalībvalstu partneriem bija sirsnīga un jauka. Pieredzes apmaiņas tikšanās laikā iepazināmies ar Eibisvaldes bērnu dārzu  un tā darbību. Projekta dalībniekus bērnudārzā sagaidīja skolotājas Heike un Krista ar saviem audzēkņiem, ģērbušies Austrijas nacionālos tautu tērpos. Bērnudārzā iepazināmies ar bērniem, gājām kopīgās rotaļās, vērojām  nodarbības  un darbojāmies dažādās aktivitātēs.

Tiekoties ar municipalitātes mēru un draudzes mācītāju raisījās interesantas sarunas – iepazināmies ar valsts izglītības sistēmu un uzzinājām to, ka šis bērnudārzs ir draudzes pakļautībā.

Mājas uzdevums projekta ietvaros bija sagatavot savas valsts tautas dziesmu un deju, ko izpilda bērni un ierakstīt tās DVD, lai turpmāk ar tām varētu iepazīties un mācīties projekta partnervalstu bērni. Austrijā tika organizēta visu sadarbības valstu tautas deju un dziesmu prezentācija.

Tika strādāts arī pie turpmākā darba plāna, pārrunāts paveiktais un saskaņoti turpmākā darba uzdevumi un aktivitātes.

Bija iespēja arī apmeklēt  Austrijas pilsētas Eibisvaldi, Grācu, Vīni u.c., iepazīstot šo pilsētu skaistākās un interesantākās vietas.

Saskaņā ar projekta plānu, nākamā pieredzes apmaiņas vizīte tiks organizēta 2014.gada jūnijā Rumānijā.

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas 13.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Aiva Drancāne




Atpakaļ