Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

15-04-2014

Diktātu konkurss „Rakstīt latviski ir moderni!”


„Pa-va-sa-ris! Klusītēm pielavījās – un, lūdzu, ņemiet par labu! Viņš ir kā Liktenis, tikai, atšķirībā no Likteņa, ātri pārejošs. Bet tā ir viņa paša darīšana”. /R.Ezera./  

10.aprīlī Daugavpils Valsts ģimnāzijā notika diktātu konkurss „Rakstīt latviski ir moderni!”, kurā piedalījās pilsētas vispārizglītojošo un profesionālo vidusskolu 23 skolēni. Konkursa mērķis: atttīstīt skolēnu rakstītprasmi un popularizēt latviešu valodas lietošanu.

            Konkursā piedalījās skolēni no J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas, Daugavpils Celtnieku profesionālās vidusskolas, J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas, Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola”, Daugavpils Mūzikas vidusskolas, Daugavpils Centra vidusskolas, Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja, Daugavpils 3., 9., 12., 15. un 16.vidusskolas. Dalībniekus sveica un novēlēja prast savienot vairākas prasmes Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Izglītības satura nodaļas izglītības metodiķe latviešu valodas jautājumos Ilona Bohāne. Pirms diktāta rakstīšanas skolēni vēl noskatījās nelielu fragmentu no videointervijas ar Regīnu Ezeru par rakstīšanu un latviešu valodas apguvi, un tad gan visi ķērās pie darba..

Dažādas izjūtas, dažādi dvēseles stāvokļi mūs pavada katru dienu, veidojot mēnešus un visubeidzot gadu, bet pašlaik ir pavasaris, kad visi sāk uzvesties mazliet neprātīgi, pakļaujoties dabas ritmam, tāpēc konkursa dalībnieki rakstīja diktātu pēc R.Ezeras miniatūras «Neprāts» (Aprīlis). Visi dalībnieki bija pozitīvi noskaņoti un ar aizrautību rakstīja diktātu. Tagad zinām, ka labākā diktāta rakstītāja latviešu valodā Daugavpils pilsētā ir Anete Aizbalte – Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” skolniece. Paldies visiem dalībniekiem par atsaucību un ieinteresētību!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Valsts ģimnāzijas

latviešu valodas un literatūras skolotāja

Ingrīda Kondratjeva




Atpakaļ