Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

14-04-2014

Dzīvo veselīgi, droši un ar prātu


Š.g. 10.aprīlī J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijā tika organizēts pieredzes apmaiņas seminārs „Dzīvo veselīgi, droši un ar prātu”. Semināra laikā direktoru vietnieki un klašu audzinātāji apmeklēja četras klašu stundas. Ģimnāzijas 1.klases audzinātāja Marija Mežaraupe atklātajā klases stundā „Drošs un vesels” pastāstīja, kā ģērbties atbilstoši gadalaikam, skolēni veidoja puzles, runāja par veselīgiem produktiem, noskatījās multfilmu, bet 3.klases audzinātāja Marija Beļska ar skolēniem parādīja nelielu leļļu teātra izrādi, mācīja, kā pasargāt sevi no nevēlamiem svešiniekiem, kāpēc jābūt piesardzīgam, lai justos droši.

4.a klases audzinātāja Gaļina Saikovska un 4.b klases audzinātāja Teresa Timofejeva skolēniem atklātajā stundā „Zinu – kādu maizi ēdu” pastāstīja, ka maize ir pilnvērtīgs un veselīgs produkts. Skolēni mācījās, kādas ir veselīgās maizes sastāvdaļas. Skolēni uzzināja, ka etiķetes uz maizes sniedz informāciju par maizi.

6.klases skolēni ar klases audzinātāju Andžeju Začiņajevu atklātajā klases stundā „Psihosociālās veselības veicināšanas paņēmieni” diskutēja par klases jaunā deju priekšnesuma sagatavošanu talantu konkursam un analizēja to, strādāja grupās un veidoja scenāriju „Klases nakts" pasākumam.

10.klases skolēni atklātajā stundā  noskatījās filmu „Dzīvo veselīgi un droši”. Filmas vadmotīvs – drošības un veselības izpratne. Klases audzinātāja Agneška Jermoloviča (Agnieszka Jermolowicz), poļu valodas un vēstures skolotājs Rišards Moravskis (Ryszards Morawski) ar skolēnu grupu, kuri veidoja filmu, vēlējās parādīt, ka cilvēka veselībai un drošībai ir cieša saikne ar ikdienas norisēm.

Tikšanās reizē direktoru vietniekus audzināšanas jomā un klašu audzinātājus  sveica 3.klases skolnieces Kornelijas Lapkovskas uzstāšanās ar Juliana Tuvima (Julian Tuwim) dzeju „Ptasie radio” poļu valodā, 7.klases uzstāšanās „Iemācies paredzēt bīstamo un attīsti prasmi palīdzēt”, noskatījās poļu ģimnāzijas prezentāciju „Dzīvo veselīgi, droši un ar prātu”. Prezentācijas laikā viesi uzzināja, cik daudzpusīgs darbs tiek veikts mācību un audzināšanas procesā un vasaras brīvlaikā, jo skolēni piedalās dažādās nometnēs gan Latvijā gan Polijā, lai kvalitatīvi un saturīgi pavadītu brīvo laiku vasarā, pilnveidotu savas poļu valodas zināšanas un nostiprinātu savu veselību.

J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas direktores vietniece audzināšanas jomā Joanna Vašķeviča pateicas visiem, kas piedalījās pasākuma organizēšanā un vispārizglītojošo skolu pārstāvjiem par atsaucību un sadarbību. Lai dabas atmodas laiks jums svētīgs, lai sirdī prieks un labestība! Priecīgus un saulainus pavasara skaistākos svētkus – Lieldienas!

 

Informāciju sagatavoja:

J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas

izglītības metodiķe

Velta Gržibovska




Atpakaļ