Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

11-04-2014

Ekoloģiskā izklaide „Par tīru Latviju”


Atkritumu šķirošanas un dabas saudzēšanas tēma ir populāra un aktuāla daudzās valstīs, un izrādās, ka mūsu valstī ļoti grūti iesaistīt atkritumu šķirošanas procesā pieaugušos. Arī bērniem ir svarīgi saprast tīras dabas priekšnosacījumus un iemācīties rūpēties par dabas resursiem. Lai cilvēkiem veidotos ekoloģiskā kultūra, „zaļā domāšana” jāattīsta kopš bērnības.

  Lielās talkas ietvaros 10.aprīlī Daugavpils pilsētas 21.pirmsskolas izglītības iestādē „Liesmiņa” norisinājās ekoloģiskais pasākums „Par tīru Latviju”. Tā mērķis bija radīt emocionālu attieksmi pret nopietno cilvēces problēmu. Ar šo pasākumu beidzās ekoloģiskā tēma, kurā bērni nodarbībās daudz uzzināja par dabas aizsardzību, par dabas piesārņojuma sekām, par otrreizējo atkritumu pārstrādi, iemācījās šķirot atkritumus un deva otru dzīvi lietotām mantām, izgatavojot no tiem radošus darbiņus un rotaļlietas. Arī skolotājas izveidoja lielas „skulptūras” no otrreizējām izejvielām, kuras atnesa no mājām bērnu vecāki.

  Jautro stafešu veidā bērni mācījās pareizi šķirot atkritumus, centās no noteikta attāluma iemest papīra bumbiņu atkritumu kastē, „izzvejot” ar magnēta makšķeri metāllūžņus, lielu daudzumu atkritumu saplacināt un piepildīt ar tiem ļoti mazu atkritumu maisiņu. Kopā ar Gudro Pūci bērni mācīja draiskulīgus Sivēntiņus nepiegružot apkārtni un aizdzina Netīreli, lai tas neizpostītu dabu.

   Cerams, ka pieaugušie pret dabas piesārņojuma problēmu izturēsies tikpat atbildīgi un nopietni kā bērni.Un, ja mēs mācām bērnus negružot, tad pieaugušajiem vajadzētu kļūt viņiem par piemēru!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

21.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Lolita Fiļipova




Atpakaļ