Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

11-04-2014

Radošā teātra nedēļa pirmsskolas iestādē„Spārīte”!


Cik brīnišķīga „Teātra nedēļa” pagāja mūsu pirmsskolas izglītības iestādē „Spārīte” marta beigās! Tāds pasākums Daugavpils pilsētas 5.pirmsskolas izglītības iestādē tiek organizēts jau trešo gadu un vienmēr tiek izdomāts kaut kas jauns un interesants.

Katru rītu nedēļas garumā aktu zālē uz kārtējo pasaku, kurus pēc kārtas iestudēja vidējās, vecākās un sagatavošanās grupas bērni, pulcējās skatītāji.

Poļu grupas bērni radīja pamācošu pasaku „O žabkach w czerwonychczapkach”, 7.grupa iestudēja „Neglīto pīlēnu”, 8. grupa – atgādināja labo pasaku „Trīs lāči”, ar 9.grupas bērniem piedzīvojām pasaku „Kā cālis balsi meklēja”,10.grupa demonstrēja jaunu skatījumu uz pasaku „Trīs sivēntiņi”, 11.grupa – slaveno „Vilks un septiņi kazlēni”, bet 12.grupa – mīļāko pasaku „Kukulītis”.

Kopīgiem spēkiem vecāki, bērni un pedagogi izvēlējās iestudējumu, izdomāja piemērotas dekorācijas un kostīmus, mācījās lomas. Tas nebija vienkāršs darbs, bet viss sanāca brīnišķīgi!

Šogad pirmo reizi mājturības un vizuālās mākslas nodarbībās bērni kopā ar pedagogiem izgatavoja pasaku afišas.

Paldies bērniem – aktieriem, vecākiem – kostīmu māksliniekiem, pedagogiem – režisoriem par ieguldīto darbu un patiesi jaukām emocijām visas nedēļas garumā! Un protams – liels paldies mūsu skatītājiem par aplausiem un ovācijām!

Un kurš zina, varbūt netālā nākotnē uz mūsu Daugavpils teātra skatuves iznāks jauns aktieris, kurš bērnībā piedalījās „Teātra nedēļās” bērnudārzā!

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
5.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Olga Guseva




Atpakaļ