Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

11-04-2014

Studenti ciemojās Daugavpils pilsētas 2.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē


Š.g. 7.aprīlī Daugavpils pilsētas 2.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē ciemojās Daugavpils Universitātes Izglītības un vadības fakultātes 3.kursa studentes, kuras apgūst pirmsskolas izglītības skolotāja profesiju.

Vizītes galvenais mērķis bija klātienē iepazīties ar speciālās pirmsskolas izglītības iestādes darbu, ikdienu un specifiku, ko arī mūsu iestādes vadītāja Vija Larionova laipni piedāvāja topošajām pedagoģēm. Dienas laikā studentēm tika piedāvātas vairākas prezentācijas, sniedzot kopējo ieskatu speciālās pirmsskolas iestādes un tās pedagogu darbā. Par speciālā psihisko attīstības noviržu pirmsskolas izglītības skolotāja darbu studentēm pastāstīja Irina Jukša, savukārt ieskatu logopēda darba specifikā un metodikā sniedza iestādes skolotāja-logopēde Ludmila Ģermane, bet par kopējo iestādes darbību pastāstīja vadītājas vietniece Zane Isajeva.

Kad studentes bija guvušas pirmos teorētiskos priekšstatus par pirmsskolas izglītības iestādes darbu, meitenēm tika piedāvāts novērot vairākas rotaļnodarbības. Pirmā rotaļnodarbība bija sporta nodarbība Lidijas Krivošejenko vadībā un ar pirmsskolas izglītības skolotājas Larisas Jakovļevas atbalstu. Šai rotaļnodarbībai sekoja integrētā rotaļnodarbība ar sociālo zinību un ētikas dominanti „Karotītes stāsts”, kuru vadīja pirmsskolas izglītības skolotājas Vita Girsa un Valentīna Ariševa, integrētā rotaļnodarbība ar aplicēšanas dominanti „Putnu ligzda”, kuru vadīja pirmsskolas izglītības skolotājas Tamāra Jermolajeva un Irīna Purmale, speciālā rotaļnodarbība runas attīstībai Irinas Jukšas vadībā, kā arī individuālā nodarbība ar skolotāju- logopēdi Ludmilu Ģermani. Pēc vērotajām nodarbībām, lai dzirdēto un redzēto labāk izprastu, studentēm bija dota iespēja doties kopīgās rotaļās ar bērniem, ko arī meitenes labprāt izmantoja.

Burvīgās un produktīvās dienas beigās brīvajā diskusijā viešņas atzina, ka viņām tā bija jauna, negaidīta un pat pārsteidzoša pieredze. Studentes slavēja pedagogu veikumu, bet pašas neizteica pārliecinošu vēlmi strādāt speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē, atzīstot, ka par to ir nopietni jāpadomā. Tomēr studentes vienojās, ka šāda pieredze ir nepieciešama ikvienam pedagogam un pateicās iestādes vadītājai Vijai Larionovai un visiem pedagogiem, kā arī bērniem, par laipno un sirsnīgo uzņemšanu.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

2.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

 Zane Isajeva




Atpakaļ