Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

10-04-2014

Daugavpils Universitātē diskutēs par UNESCO izglītības programmu un sadarbības tīkliem Latvijā un pasaulē


10. aprīlī Daugavpils Universitātes 56. starptautiskās zinātniskās konferences ietvaros notiks UNESCO LNK sēde „Radošās partnerības izglītībā un kultūrā: UNESCO redzējums”.
 
Diskutējot par 21. gadsimta izglītību, arvien biežāk tiek runāts par iespējām un izaicinājumiem, ko nesušas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas. Tiek diskutēts par ilgtspējīgas attīstības pīlāru – ekonomikas, vides, sabiedrības – un kultūras kā virzītājspēka mijiedarbību, par globālo pilsonību jeb globālās piederības sajūtas un atbildības veicināšanu sabiedrībā. Mūsdienu izglītības sistēmas uzdevums ir rast risinājumus globāliem problēmjautājumiem, tajā pašā laikā tai jāspēj atbildēt uz katra indivīda izglītības vajadzībām un jāveicina personības izaugsme.
 
UNESCO uzsver, ka izglītība ir attīstības pamats, turklāt tai ir jābūt ne vien pieejamai, bet arī kvalitatīvai un iekļaujošai. Tikai tā iespējams nodrošināt dabas un cilvēka radītās vides ilgtspēju. UNESCO redzējumā stratēģiskās partnerības izglītībā un kultūrā, tostarp dažādi skolu un augstskolu sadarbības tīkli, kā arī valsts, pašvaldību iestāžu un NVO starpinstitucionāla sadarbība veicina izglītības sistēmas pilnveidi un bagātina mācību metodes un procesu.
 
Daugavpils Universitātes 56. starptautiskās zinātniskās konferences ietvaros 2014. gada 10. aprīlī Parādes ielā 1, 115. auditorijā plkst. 15.00 notiks UNESCO LNK sēde „Radošās partnerības izglītībā un kultūrā: UNESCO redzējums”.
 
Tajā diskutēs par UNESCO izglītības programmu un sadarbības tīkliem Latvijā un pasaulē, par vadlīnijām skolām ilgtspējīgas attīstības īstenošanai un  dažādiem kultūras iestāžu un augstākās izglītības iestāžu sadarbības aspektiem, noslēgumā iepazīstinot ar konstruktīvisma idejām sabiedrības pārveidošanās laikā Latvijā.
 
Sēdi vadīs UNESCO LNK Izglītības sektora vadītāja Ilze Dalbiņa un doc., pētn. Dr. art. Anita Vaivade.
 
 
Aicinām!
 
Papildu informācija:
DU Zinātņu daļa
Tālr. 65425452




Atpakaļ