Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

09-04-2014

Starptautiskās vieglatlētikas sacensības Izraēlā


Pagājušā gada oktobrī vieglatlētikas turnīrā krosā Daugavpils 3.vidusskolas komanda (A.Sprukts, I.Anohins, A.Ešenvalds, O.Špakovs, A.Puhoviks un V.Ševčuks) izcīnīja pirmo vietu un ieguva sacensību galveno balvu – iespēju piedalīties pasaules vieglatlētikas sacensībās krosā Izraēlas pilsētā Tiberiasā.

Šī pilsēta atrodas brīnišķīgā vietā – Galilejas jūras krastā, un sacensībām sapulcējās 18 valstu dalībnieki. Sacensības notika 5050 m distancē un skrējiens ilga  16 – 20 minūtes. Distance bija diezgan grūta, ar skrējieniem gan kalnup, gan lejup; to sarežģīja arī  citi apstākļi – skrējiena vieta atradās  208 metrus zem jūras līmeņa un 30 grādu karstumā, tiešā saulē.

Mūsu skolēniem nebija viegli sacensties ar tradicionāli „skrejošāko ”valstu sportistiem no Beļģijas, Turcijas, Austrālijas, Francijas, Itālijas un citām valstīm, kuru sastāvā bija ļoti daudz afrikāņu izcelsmes sportistu. Cīnoties ar grūtībām, mūsu sportisti parādīja savas spējas, izturību un gribasspēku, godam šķērsojot finiša līniju.

Bija vēl vienas sacensības, vēl viens skrējiens, bet tas bija pavisam cita veida pasākums – pēdējā šī brīnišķīgā brauciena dienā tika dots starts Draudzības stafetei Galilejas jūras krastā. Tajā piedalījās jauktās starptautiskās komandas, kuru sastāvā piedalījās ne tikai sportisti, bet arī treneri, skolotāji, brīvprātīgie un delegāciju vadītāji. Tā bija jautrākā stafete, kurā galvenais bija nevis rezultāts, bet svarīgākais uzdevums – vienot dažādu valstu cilvēkus ar lozungu – SPORTS.

Sacensību organizatori rūpējās ne tikai par sportiskām aktivitātēm, bet arī par plašu kultūras un izklaides programmu. Izraēlā ir daudzas pasaulslavenas vietas, kurās arī mums bija iespēja pabūt – Haifā, Nācaretē.

Neaizmirstamas bija arī sacensību atklāšanas un noslēguma ceremonijas, kurās ne tikai apbalvoja uzvarētājus, bet arī uzteica visus šī iespaidīgā pasākuma dalībniekus.

Viens no sirsnīgākajiem šī pasākuma brīžiem bija „Nāciju vakars”, kurā tika parādīta pasaules tautu dažādība. Katras valsts dalībnieki bija sagatavojuši savu uzstāšanos programmu, kurā bija gan tradicionālo ēdienu un dzērienu degustācija, gan mūzika, kas raksturīga tikai šai valstij. Visi klausītāji to uztvēra ar milzīgām ovācijām.

Mūsu skolas dalībniekiem tas bija neaizmirstams pasākums, kurā viņi parādīja sevi, paplašināja savu redzesloku, iepazinās ar jauniem draugiem un ieguva milzīgi daudz pozitīvu emociju un iespaidu.

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 3.vidusskolas

sporta skolotājs

Sergejs Smirnovs




Atpakaļ