Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

08-04-2014

Vācu kultūras pavasaris arī „Rūķītī”


4.aprīlī Daugavpils pilsētas 24.pirmsskolas izglītības iestādē viesojās Reģionālā vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centra vadītājas p.i. N.Demjaņenko un brīvprātīgā darba veicējas no Vācijas, lai projekta „Vācu kultūras pavasaris Daugavpilī” ietvaros organizētu aktivitātes 6 – 7 gadus veciem bērniem.

Balstoties uz vācu valodu kā vienu no vācu kultūras bagātībām, pasākuma rīkotājas izvēlējās tēmu, kas tuva un saprotama bērniem – „Dzīvnieki un to valoda”. Bērni noskatījās leļļu teātri par lauku sētas iemītniekiem, kopā ar izrādes varoņiem atdarināja to kustības un valodu. Tad paši gatavoja maskas, lai spētu iejusties dzīvnieku tēlos un izspēlētu iepriekš redzēto lugu. Bērni vācu valodu apgūst jau otro gadu, jo mūsu iestādē bērniem no 5 gadu vecuma tiek īstenota interešu izglītība „Vācu valoda”. Balvā mazie aktieri saņēma gardu piparkūku putna veidolā, kas simbolizē pavasari.

Pateicamies Reģionālā vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centra vadītājas p.i. N.Demjaņenko un brīvprātīgā darba veicējām par pozitīvajām emocijām, kā arī iespēju mūsu iestādes bērniem pielietot apgūtās valodu prasmes praksē!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

24.pirmsskolas izglītības iestādes

pirmsskolas skolotāja

Ināra Vaivode un

vadītājas vietniece

Inese Kapteine




Atpakaļ