Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

08-04-2014

Daugavpils Universitātes Informātikas katedras studenti ieguva I vietu starptautiskā konkursā „EITech 2014“ Lietuvā


2014.gada 3.aprīlī Paņevežas koledžā (Lietuvā) notika starptautisks studentu konkurss un zinātniski - praktisks seminārs „EITech 2014“, kas tika organizēts sadarbībā ar Daugavpils Universitātes  (DU) Informātikas katedru .

Studentu konkursā un seminārā  aktīvi piedalījās vairāki DU Dabaszinātņu un matemātikas fakultātes Informātikas katedras pārstāvji un divas studējošo komandas – no akadēmiskās bakalaura studiju programmas „Datorzinātne”, profesionālās bakalaura studiju programmas „Informāciju tehnoloģijas” un akadēmiskās maģistra studiju programmas „Datorzinātne”.

Konkursā piedalījās 7 komandas, kopā 28 dalībnieki.

Konkurss sastāvēja no divām daļām: teorētiskās daļas un praktiskās, kas savukārt tika sadalīta vēl četrās jomās (Computer  Networking, Electronic Systems, Data Processing, Web Design). Teorētiskā daļa noritēja testa veidā, tajā piedalījās visi komandu dalībnieki. Praktiskajā daļā katrs komandas dalībnieks izpildīja uzdevumus savā jomā.

Pēc konkursa rezultātiem Daugavpils Universitātes  Informātikas katedras studentu komanda, Jevgeņijs Kaļiņins, Edmunds Sudniks, Kārlis Rasis, Elīna Pužule, komandas vadītājs Andris Vagalis,  ieguva I godalgoto vietu. II vietu ieguva komanda no Paņevežas koledžas (Lietuva), bet III vietu ieguva komanda no Kauņas koledžas (Lietuva).

Konkursā tika apbalvoti arī katras konkursa daļas labākie konkursanti.

Divas I vietas ieguva Jevgeņijs Kaļiņins gan testa daļā, gan  Computer Networking daļā.

Kārlis Rasis  ieguva II vietu Electronic Systems daļā.

Savukārt Data Processing daļa  II vietu ieguva Jūlija Sivaho, bet III vietu Elīna Pužule.

 
Papildu informācija:
Informātikas katedra
tālr. 654 27814
ik@du.lv




Atpakaļ