Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

01-04-2014

Noslēdzies nodarbību cikls „Iepazīsim informācijas tehnoloģiju iespējas”


No 2013.gada decembra līdz 2014. gada marta beigām Daugavpils vispārizglītojošo skolu 10. – 12. klašu skolēniem bija iespēja piedalīties Daugavpils Universitātes (DU) Informātikas katedras pasniedzēju vadītajās lekcijās, meistarklasēs un praktiskajās nodarbībās.

Informāciju un komunikāciju tehnoloģiju nozare pašreiz ir viena ir straujāk augošajām un mainīgākajām nozarēm valstī, kurā nepieciešami jauni speciālisti, tostarp arī mūsu pilsētā.

 Lai mūsu pilsētas jaunieši orientētos IT nozares darba tirgū, gūtu ieskatu IT jomas attīstības tendencēs un perspektīvās, kā arī papildinātu un nostiprinātu nepieciešamās zināšanas un prasmes, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde ( DPIP) sadarbībā ar DU Informātikas katedru organizēja nodarbību ciklu „Iepazīsim informācijas tehnoloģiju iespējas”. Skolēni nodarbību cikla laikā guva ieskatu šādās tēmās: java programmēšana, vizuālā programmēšana (LabView), tīmekļa vietnes, mikrokontrolleru programmēšana, rakstu modulēšana Corel Draw vidē, fraktāļu izveide CorelDraw vidē, kā arī video filmēšanas pamatos.

Piedaloties nodarbībās, skolēniem bija iespēja iejusties akadēmiskā vidē un studentu lomā, jo nodarbību pasniegšanas stils un nodarbību ilgums atšķīrās no skolas ierastā, ko skolēni atzina par pietiekami grūtu praksi. Taču tas nesagādāja grūtības pēc stundām skolā doties uz universitāti un ar interesi papildināt savu zināšanu bagāžu.

Nodarbību noslēguma nodarbībā, kura notika 27. martā, katrs no skolēniem, kurš apmeklēja visas nodarbības saņēma apliecinājumu. Nodarbību cikla „Iepazīsim informāciju tehnoloģiju iespējas” absolventi kopskaitā bija 16 skolēni no Daugavpils Krievu vidusskolas – liceja, Daugavpils 3. vidusskolas, Daugavpils Centra vidusskolas, Daugavpils 9. vidusskolas, Daugavpils 13. vidusskolas un Daugavpils 15. vidusskolas.

Nodarbību noslēguma nodarbībā skolēnus uzrunāja un sveica DU Informātikas katedras vadītāja Svetlana Ignatjeva, novēlot saglabāt interesi un turpināt apgūt aizvien jaunas zināšanas IT jomā, kā arī aicināja uz turpmāku sadarbību, iesaistoties dažādos informātikas katedras organizētajos pasākumos. Pasākuma noslēguma tika teikti paldies vārdi un pasniegti DPIP  pateicības raksti Daugavpils Universitātes Informātikas katedras pasniedzējiem par nesavtīgi ieguldīto darbu izglītojot mūsu pilsētas jauniešus.

Lai noslēguma pasākums nebūtu tikai kā mapītes nolikšana plauktā pēc padarīta darba, bet  izvērstos par iespēju realizēt jaunas idejas un iniciatīvas, pasākumā piedalīties un pastāstīt par piedāvājumu līdzdarboties kopā, laipni atsaucās SIA „GloBS” pārstāvis Andris Kaušelis. Viņš dalījās savā pieredzē, kā strādājot komandā, ideja pārtop par produktu un gatavu piedāvājumu.  Par to pārliecināties bija iespējams vērojot modeļu un prezentāciju demonstrējumos. A. Kaušelis aicināja arī skolēnus dalīties ar savām idejām un radošumu, jo aizraujoties kopā ar kādu ideju ir iespēja attīstīties un pilnveidoties mācoties vienam no otra.

Informāciju sagatavoja”:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

Izglītības atbalsta nodaļas

pedagoģe – karjeras konsultante

Santa Čeirāne

t.65407437,

 santa.ceirane@daugavpils.lv




Atpakaļ