Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

31-03-2014

Mazo aktieru lielā uzstāšanās


Par godu Starptautiskajai teātra dienai Daugavpils pilsētas 9.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē tika organizētas teātra izrādes, kurās mazie aktieri iejutās dažādos pasaku tēlos.

Gatavojoties teātra dienai, ikviena grupa ieguldīja lielu un radošu darbu. Sadarbībā ar bērnu vecākiem tika tamborēti, šūti un adīti dažādi tērpi un maskas, kā arī veidoti atribūti zāles noformējumam. Vecāki ar lielu prieku iesaistījās darbā un palīdzēja grupu skolotājām. Grupu skolotājas mācīja bērniem skaisti un emocionāli runāt un iejusties tēlā, kā arī kopīgi mācījās dziesmas un dažādas rotaļas. Katra grupa veidoja interesantas un krāsainas afišas, lai ikviens interesents varētu apmeklēt plānoto teātra izrādi.

Paši mazākie iestādes bērni no grupas „Pīlīte” rādīja pasaku „Zaķīša pirtiņa”, kur mazajiem palīdzēja skolotājas Tatjana Veļičko, Alla Kolosova un Iraīda Grigorjeva. Grupa „Varavīksne” izvēlējās pasaku „Vilks un četri kazlēni”, kur kopā ar bērniem savas lomas tēloja arī grupu skolotājas Irīna Seļska (vilks) un Vanda Dmitrijeva (puķīte). Grupas „Pasaciņa” bērni bija izvēlējušies pavasarīgu teātra izrādi „Diskotēka pie dīķa”. Ar bērniem kopā bija grupu skolotājas Santa Upīte un Edīte Nihnidoviča, savukārt, sagatavošanas grupiņa „Bitīte” rādīja izrādi „Trīs sivēntiņi”, kur bērniem palīdzēja skolotājas Sintija Šņepste un Marija Čaplinska.

Paldies grupu skolotājām, mūzikas skolotājai N.Lazarevičai un vecākiem par bērniem sniegto prieku – būt labiem aktieriem!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

9.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Anita Laurena




Atpakaļ