Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

20-03-2014

No pirmsskolas uz skolu – bez satraukuma


2013./2014. mācību gadā kā vienu no prioritātēm Valsts izglītības satura centrs ir izvirzījis skolēna pieredzē balstītu jēgpilnu mācību procesa organizēšanu, kurā nodrošināta pirmsskolas un pamatskolas izglītības pēctecība.

Šajā mācību gadā Izglītības pārvalde organizēja virkni pasākumu, kuri saistīti ar minētās prioritātes īstenošanu. 2013.gadā tika organizēta pirmsskolas un sākumskolas skolotāju konference, lai sniegtu informāciju par pirmsskolas izglītības vadlīnijām, mācību metodēm un apgūstamajām prasmēm, kā arī iepazīstinātu konferences dalībniekus ar mācību programmām, metodēm un sagaidāmajiem rezultātiem. Pedagogi varēja iesaistīties viedokļu apmaiņā, strādājot darba grupās. Turpinot iesākto darbu, 2014.gada februārī un martā izglītības iestāžu direktoriem un pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājām bija iespēja apmeklēt pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu vadītās atklātās rotaļnodarbības, lai iepazīstinātu ar pirmsskolas izglītības iestāžu darba metodēm vecākajās grupās un atrastu veiksmīgākos risinājumus nākamo pirmklasnieku adaptācijas periodam skolās. Pieredzē dalījās 7., 8., 9., 11., 12., 13., 15., 17., 18., 21., 24., 26., 29., 32. un Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi.

Nodarbību gaitā tika vērotas daudzveidīgas aktivitātes, analizētas audzēkņu apgūtās komunikācijas un dzīves prasmes. Izglītības iestāžu vadītāji iesaistījās diskusijās un dalījās pieredzē par pirmklasnieku adaptācijas procesa organizēšanu, meklējot idejas labvēlīgas un mācīšanos veicinošas vides organizēšanai. Apspriežot pirmsskolas un sākumskolas pēctecības veiksmīgu nodrošināšanu, tika pievērsta uzmanība skolas un vecāku sadarbības organizēšanai, kā arī gūtas vērtīgas idejas mācību procesa organizācijai gan skolā, gan pirmsskolas izglītības iestādēs.

Izglītības iestāžu vadītāji rosināja turpināt iesākto darbu pēctecības jautājumu risināšanai, nodarbību vērojumos un diskusijās iesaistot arī sākumskolas pedagogus. Izglītības pārvalde aprīlī plāno pieredzes apmaiņu pirmsskolas un sākumskolas pēctecības jautājumus ar Rīgas izglītības iestāžu vadītājiem.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

Izglītības satura nodaļas

vadītāja

Ināra  Sprindžuka




Atpakaļ