Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

19-03-2014

Urālu Valsts Fiziskās kultūras universitātes delegācijas vizīte Daugavpils Universitātē


12. un 13.martā Daugavpils Universitātē (DU) viesojās Urālu Valsts Fiziskās kultūras universitātes pārstāvji.
Vizīte bija kā turpinājums nesen uzsāktajai sadarbībai starp abām universitātēm.
Pirmajā vizītes dienā viesi tikās ar Daugavpils Universitātes vadību - Daugavpils Universitātes rektoru, akadēmiķi A.Barševski, studiju prorektori I.Kaminsku un Sporta katedras vadītāju S.Čapuli. Tikšanās laikā tika pārrunātas idejas par iespējām realizēt kopīgus projektus dažādās jomās, tostarp arī sportā. Tika pārrunātas iespējas organizēt studentu un docentu apmaiņas vizītes. Pēc tikšanās delegācijas pārstāvji iepazinās ar DU laboratorijām, apmeklēja Krievu valodas un kultūras centru, sporta bāzi, kā arī telpas tiešsaistes konferencēm. Ļoti atzinīgi tika novērtēta DU atjaunotā bibliotēka.
 
Otrā vizītes diena bija vairāk veltīta sporta jautājumiem. Diena tika atklāta ar tikšanos Izglītības un vadības fakultātē. DU Izglītības un vadības fakultātes (IVF) dekāne J.Davidova, Sporta katedras vadītājs S.Čapulis, Pedagoģijas un pedagoģiskās psiholoģijas katedras vadītāja I.Kokina, Ilgtspējīgas izglītības institūta vadītāja Dz.Iliško un IVF prodekāns N.Romaņenko ar viesiem pārrunāja iespējas sadarboties sporta jomā. Delegācijas pārstāvji pauda vēlēšanos rast iespēju sūtīt savus studentus uz DU praksē.

Vizītes laikā viesi uzstājās ar praktisko pētījumu „Psiholoģiski
pedagoģisko un bioloģisko aspektu harmonizācija izglītībā un sportā” [Oriģ.: „Гармонизация психолого-педагогических и биологических аспектов в образовании и спорте”]. Uz pētījuma demonstrējumu bija ieradušies arī pārstāvji no Daugavpils pilsētas sporta pārvaldes un Daugavpils pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolas.

Vizīte deva ieguldījumu sadarbības veicināšanai starp abām augstskolām.




Atpakaļ