Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

18-03-2014

Daugavpils 3.vidusskolā noslēdzās Comenius projekta „Kultūras un dzīves vērtības multikultūras skolās” partnerskolu tikšanās


No š.g. 11.marta līdz 15.martam Eiropas Savienības Mūžizglītības programmas Comenius apakšprogrammas daudzpusējās partnerības projekta ietvaros Daugavpils 3.vidusskola viesmīlīgi uzņēma partnerus no Polijas Bidgoščas /Bydgoszcz/ pilsētas R.Šūmaņa vārdā nosauktās ģimnāzijas un Čehijas Kromeržižas /Kromeriz/ ģimnāzijas un Daugavpils Profesionālās vidusskolas. Viesus sirsnīgi sveica skolas direktors Vitālijs Azarevičs, skolas koris, kā arī Daugavpils Profesionālās vidusskolas direktore Ingrīda Brokāne.

            Vizītes laikā projekta dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar pilsētas ievērojamākajām vietām, izglītojošu ekskursiju pa saulaino pilsētu vadīja skolas audzēkņi. Viesi apmeklēja Latviešu māju, Daugavpils Cietoksni, ekskursijas laikā bija iespēja izjust Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas – skaistumu.

            Izvērtējot vizīti, viesi minēja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieka Jāņa Dukšinska, skolēnu ģimeņu, kurās dzīvoja poļu un čehu ģimnāzisti, viesmīlību, izteica sirsnīgu pateicību Daugavpils 3.vidusskolas direktoram un skolotājiem par sirsnīgo uzņemšanu un kopējo radošu darbu.

            Noslēguma vakarā 3.vidusskolas  direktors Vitālijs Azarevičs pasniedza apliecības par dalību projektā un novēlēja arī turpmāk stiprināt  sadarbību starp partnerskolām.

            Jau aprīlī Polijas pilsētas Bidgoščas ģimnāzijā  notiks visu Comenius partnerskolu dalībnieku tikšanās, kur projekta dalībniekus gaida interesants darbs un aizraujošas ekskursijas pa Polijas kultūtvēsturiskajām vietām.

 

Informāciju sagatavoja:

Projekta koordinatore

Jeļena Sardiko

t.29376898

sardiko@inbox.lv




Atpakaļ