Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

17-03-2014

Daugavpilī aizvadīta Latgales jauno ģeogrāfu skolas nodarbība


15.martā Daugavpils 12.vidusskolā viesojās Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultātes pārstāvji, lai vadītu  kārtējo Latgales jauno ģeogrāfu skolas nodarbību. Šoreiz tā bija veltīta pārtikas ģeogrāfijai. Par apetītes trūkumu nebija jāsūdzas – ģeogrāfi pētīja virtuves labumus dažādās pasaules malās: vienam labi padevās enerģijas dzēriena sastāva noteikšana, cits uzminēja gaļas suņa kaušanas vecumu, lielākajai daļai dalībnieku pat BigMac indekss neizrādījās mistisks un sarežģīts. Meitenēm veiksmīgi izdevās izvietot ēdienu nosaukumus pasaules kartē.

Daugavpili pārstāvēja Krievu vidusskolas – liceja, 16.vidusskolas, 12.vidusskolas un Daugavpils Valsts ģimnāzijas skolēni. Visveiksmīgākais izrādījās Arturs Petrovs, jo viņš ieguva 1.vietu savā – pamatskolas  grupā –  un kļuva par absolūto čempionu 15.marta spēlē. 12.klašu grupā ciņā par pirmo vietu izvērtās dāmu duelis starp Renāti Sahani no Krievu vidusskolas – liceja un Agritu Vindaču no Rēzeknes 5.vidusskolas, šoreiz uzvarēja Renāte. Trešo vietu 12.klašu grupā ieguva Jurijs Kiseļovs no Daugavpils 16.vidusskolas.

Tuvojas sezonas noslēgums, tāpēc šī spēle bija sevišķi interesanta. Lai mūsējiem veicas aprīlī! Vairāk informācijas www.jgs.lv 

Paldies skolotājiem Viktoram Kudrjavskim, Svetlanai Rudjko, Alīnai Aņisimovai un īpaši mājasmātei Dacei Verebai par atbalstu un līdzdalību pārtikas ģeogrāfijas izzināšanā! Paldies Daugavpils 12.vidusskolas administrācijai par atbalstu un piedāvātajām telpām!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

izglītības metodiķe,

Ģeogrāfijas skolotāju MA vadītāja

Signita Gabrāne




Atpakaļ