Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

13-03-2014

Projektu nedēļa. Radošās meistarklases „Pedagogs – pedagogam”


Turpinot jau septembrī aizsākto Izglītības pārvaldes lielisko tradīciju – radošo darbu seminārus „Pedagogs-pedagogam”, Daugavpils pilsētas 4.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē marta sākumā, gaidot siltākos un saulainākos pavasara svētkus – Lieldienas, norisinājās praktisko meistarklašu cikls pedagogiem ar rokdarbu dominanti.

            Iestādes pedagogiem bija lieliska iespēja savstarpēji dalīties pieredzē ar radošām, praktiskām un interesantām idejām, tika rādīti dažādi  pavasarīgi paraugdemonstrējumi attīstošās vides pilnveidei un iestādes mākslinieciskā tēla veidošanai. Pedagogi padziļināti strādāja jaunu ideju meklēšanā rokdarbu virzienā no netradicionāliem, kā arī daudzveidīgiem materiāliem, kā ikdienā tik bieži sadzīvē lietojamus priekšmetus un lietas var pārvērst neatkārtojamos mākslas darbos.

            Meistarklašu rezultātā tika organizētas radošas darbošanās ar bērniem, lai iepazīstinātu ar skaisto, radošo, estētisko un reālo. No pašiem neiedomājamākajiem materiāliem bērni darināja pasakainus un gaumīgus mākslas darbus.  

            Mūsu mērķis ir bērnos attīstīt un veidot  estētiskās jūtas un radošumu, ievērojot katra bērna individuālās spējas, mudināt saskatīt skaisto lietās sev apkārt. Pedagogiem, savukārt, meistarklases sniedz iespēju radoši strādāt un attīstīt sevi, meklēt dažādas jaunas un radošas idejas, lai pilnveidotu un savā darbā īstenotu inovatīvas metodes un paņēmienus. Projektu nedēļas rezultā tika izveidota radošo darbu ekspozīcija, kuru ar lielu prieku vēroja vecāki.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Lilita Pudāne




Atpakaļ