Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

12-03-2014

Vecmāmiņu diena


Pavasara svētku priekšvakarā 6. un 7.martā Daugavpils pilsētas 20.pirmsskolas izglītības iestādē  4.vecākās un 5.sagatavošanas grupu vecmāmiņām tika rīkoti svētki „Uz priekšu, vecmāmiņas, uz priekšu, mazbērni!” un „Mūsu mīļās vecmāmiņas!”

Abu grupu bērni cītīgi gatavojās svētkiem – mācījās dzejoļus un dziesmas par vecmāmiņām, iemācījās jaunus deju soļus, gatavoja apsveikuma kartiņas un dāvanas.

Uz svētkiem ieradās daudz vecmāmiņu – gan strādājošās, gan tās, kuras izbauda pelnīto atpūtu. Bērni ļoti lepojās ar savām vecmāmiņām un visiem gribēja parādīt, kura tad ir viņa vecmāmiņa.Svētku gaitā vecmāmiņas pastāstīja par sevi un savu ieguldījumu mazbērnu audzināšanā, piestiprināja saulītei starus, uz kuriem iepriekš bija uzrakstījušas savu mazbērnu mīļvārdiņus.

Vecmāmiņas piedalījās dažādos konkursos, dejoja, gāja rotaļās  kopā ar saviem mazbērniem, minēja mīklas, prezentēja sava vaļasprieka darbus, kurus varēja apskatīt izstādē, savukārt bērni priecēja savas vecmāmiņas ar sagatavoto koncertprogrammu. Laiks paskrēja ļoti ātri, svētku  noslēgumā ar laba vēlējumiem bērni pasniedza savām vecmāmiņām ziedus un dāvanas.

Vecmāmiņu acīs varēja saskatīt prieka asaras. Viņas lepojās ar saviem mazbērniem un bija ļoti pateicīgas grupu skolotājām un bērniem par skaistajiem vārdiem, par uzmanību, kas viņām tika veltīta, par lieliskajiem svētkiem, kuri paliks atmiņā uz ilgu laiku.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

20.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

D.Vilmane




Atpakaļ