Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

06-03-2014

Valoda vieno pilsētas mazākumtautību skolu 10.klašu skolēnus


Valodai piemīt spēks, jo tā spēj vienot cilvēkus kopīgai lietai. Valodas „ceļš” ne vienmēr ir taisns, bet katrs tās līkums atklāj arvien jaunas un interesantas takas. Jau sesto reizi Daugavpils 15.vidusskolā notika valodas pēcpusdiena, kuras gaitā mazākumtautību skolu 10.klašu skolēni ar valodas palīdzību izstaigāja dažādas Latvijas notikumu takas.

Jāsaka, ka šīs valodas pēcpusdienas Daugavpils 15.vidusskolā ir jau ierasta lieta. Šajā gadā pasākuma nosaukums bija „Valoda vieno”. Priecājamies, ka mūsu pasākumi ir plaši apmeklēti un tajos katru gadu piedalās gandrīz visas mūsu pilsētas mazākumtautību skolas. Kādas valodas takas bija jāizstaigā pilsētas mazākumtautību skolu 10.klašu skolēniem pasākuma gaitā?

Šoreiz pasākumā valoda mums palīdzēja ielūkoties aktuālos 2013.gada notikumos valstī, ieskatījāmies arī sava novada pagātnē un tagadnē, pieskārāmies folkloras jautājumiem. Savukārt uzdevumi ar latviešu filmu videofragmentiem un latviešu mūziku padarīja pasākumu interesantāku.

Valdīja jauka un radoša gaisotne. Tā bija lieliska iespēja skolēniem ne tikai satikt savus draugus no citām skolām, bet arī uzzināt ko jaunu par savu valsti. Jebkura šāda tikšanās dod skolēniem rūdījumu, māca darboties komandā un izjust sacensību garu.

Veiksme un arī erudīcija pasākumā šoreiz ļāva uzvarēt Daugavpils 16.vidusskolas komandai, kura ieguva 1.vietu, savukārt, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija, Daugavpils 3.vidusskola un J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskola ieguva 2.vietu, bet 3.vietu – Daugavpils Centra vidusskola.

Paldies visiem skolēniem par atsaucību un piedalīšanos pasākumā! Nākamajā gadā atkal gaidām visus ciemos!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 15.vidusskolas

latviešu valodas un literatūras skolotāja

Santa Lukaševiča




Atpakaļ